Mane supa nemažai medikų – mama ir anyta slaugutės, artimų draugų rate – gydytojai ir medicinos darbuotojai. Gaunam daug objektyvios informacijos ir tikrai blaiviai, atsakingai vertinam visą dabartinę situaciją.

Žinom, kaip gyvena ir kaip dirba žmonės ligoninėse. Kiek atsakomybės jie turi, su kokiais sunkumais susiduria. Turbūt nuolat aplink mus yra besiizoliuojančių artimųjų. Matom, kaip sustoja gyvenimas, kai saviizoliuojiesi ar susergi.

Ir kai matau, kaip siaučia prekybcentriai, verda pyktis. Vis laukiu, na, gal kažkas parašys apie tai, juk negi taip vykti!

Yra prekybos vietų, kur dėl karantino atsisakyta visų išpardavimų, švenčių ir kitų blizgučių – buvo paaiškinta, kad esam atsakingi, vengiam skatinti bet kokį žmonių būriavimąsi. Ploju jiems atsistojusi!

O štai mūsų prekybos gigantai... Akcija po akcijos, ir tos akcijos metu – dar papildoma akcija. Gerai, nebuvo vieno įprasto išpardavimo, vietoj jo padarė ištęstinį dviejų savaičių išpardavimą, kad sureguliuotų srautą. Bet bam, ant viršaus daugelis parduotuvių padarė smūginį nė kiek ne prastesnį „Black Friday“. Važiuojam!

Žinoma, taip smarkiai nešaukia apie tai, kaip seniau, bet vis tiek.

Savo šeimoje dar nežinom, ar susitiksim per Kalėdas su tėvais. Tikėkimės, kad visi būsim sveiki ir pavyks pasimatyti. Bet atsisakėm kalėdinių dovanų, kad nereikėtų maltis po miestą, ieškoti, trintis tarp žmonių (taip, vyresni žmonės vis dar neapsipirkinėja internetu).

Žmonės, prekybininkai skaičiuodami pelnus, srautus, kvitų skaičius tikrai negalvoja apie mūsų saugumą... Na, pasisaugokim, būkim atsakingi ir protingi. Kad netektų švenčių sutikti saviizoliacijoje ar sergant...

Vis pasiekiami nauji susirgimų rekordai. Įjunkim smegenis, atmerkim akis. Aš noriu šventes sutikti su savo artimaisiais. Ir tik nuo manęs ir tavęs priklausys, ar švęsim Kalėdas kartu su jais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)