Esme ta, kad verslas prisiima riziką. Jeigu kažkas eina ne tuo keliu, verslininkas prisiima atsakomybę, rizikas ir blogiausiu atveju – bankrotą.

Mes gyvename kapitalizmo tvarkoje. Pavyzdžiui, jeigu darbuotojas blogai dirba arba su juo kažkas negerai, jis atleidžiamas, nes yra neefektyvus. Būnant vyresniu kaip 40 metų, sunkiau rasti darbą. Darbdaviams reikalingi jauni žmonės, dar sveiki ir išmanantys technologijas, – bent tokius pavyzdžius esu matęs savo gyvenime.

Darbdaviai nežaidžia su darbuotojais. Verslai nėra labdaros organizacijos, tad lengvai gali atsisveikinti su darbuotojais ir krizės metu, – tokiu atveju irgi esu matęs.

Kas mane stebina: jeigu patį darbdavį ištinka krizė, jis priešingai, tučtuojau šaukiasi pagalbos; padėkite, skęstam! Ir man kyla tik viena mintis: o kam šauktis pagalbos? Kam verslininkui prašytis pagalbos?

Mokėjai mokesčius, taip, mokėjai, bet jie keliavo medicinos apsaugai, mokykloms, avarinėms ir saugumo tarnyboms. Iš kur biudžete turi atsirasti pinigų verslui? Kam švaistytis pinigais?

Valstybės biudžetas – irgi ne labdaros organizacija, tuo labiau, kai biudžetas deficitinis. Ir dar retorinis klausimas: ar verslas sąžiningai moka mokesčius?

Jeigu esi neefektyvus verslininkas, tai gal uždaryk verslą? Gi su darbuotojais verslas lengvai atsisveikina krizės metų, o dabar verslininkai gali pabūti darbuotojo vietoje.

Taip, dabar yra krizinė situacija dėl viruso ir reikia gelbėti būtent žmonės. Manau, verslininkai ras pinigų naujam verslui įkurti, pardavę savo prabangias mašinas, kotedžus, auksą ir atsisakydami meilužių. Jau nekalbant apie jų turimas santaupas.

Atėjo laikas, kai viskas apsiverčia ir situacija parodo darbdaviams, kad jie gali būti savo atleisto darbuotojo vietoje. Ar manote kitaip?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (511)