Pats populiariausias argumentas, kad gyvename laisvoje šalyje ir rūkantieji irgi nori turėti teisę rūkyti kur tik nori. Šis argumentas galėjo tikti prieš daugelį metų, kol nebuvo įrodyta, kad rūkymas kenkia sveikatai. Jis žudo ir tą, kuris rūko, ir aplinkinius, kurie pasyviai įkvepia dūmus.

Taip išeina, kad jeigu rūkoriai nori turėti teisę žudyti aplinkinius, tai gal sėdintys kalėjimuose žmonių žudikai irgi norėtų pareikšti savo teises į „žudymą kada ir kur užsigeidžia“?

Dar vienas dažnai skambantis argumentas, kad bus sunku administruoti pažeidėjus, policija ir taip turi daug darbo. Tai tada dėl šios priežasties reiktų ir nuo visų kitų darbų policiją atleisti?

Kam prižiūrėti viešąją tvarką, gal žmonės ir taip susitars, kad niekas nenukentėtų? Kuo tai skiriasi nuo, pvz., iškvietimo, kai naktį kaimynai triukšmauja? Ar šiaip, jei kas chuliganiškai elgiasi?

Kažkodėl kai uždraudė rūkyti restoranuose, baruose – visi su tuo susigyveno, didelių problemų nebekyla. Kiti nesuvokia, kad aš į restoraną galiu ir neiti, jei ten rūkoma. Bet negaliu negyventi savo bute ir savo balkone, jei kiekvieną dieną kaimynai rūko aplinkiniuose balkonuose. Čia pasirinkimo aš neturiu.

Argumentas, kad ir seksą reikia uždrausti, nes vaikams kaimynai trukdo miegoti? Tam yra įstatymai. Jei kaimynai per garsiai triukšmauja – prašom, kvieskit policiją.

Ir apskritai man labai įdomu, kiek dar laiko valdžia apskritai toleruos rūkymą vien dėl to, kad jis neša dideles pajamas į biudžetą? Vat kai žmonės daro sau žalą nesegėdami saugos diržo automobilyje, tai gauna baudą. Nes diržo nesegėjimas neneša įplaukų į biudžetą. O rūkorių bauduoti nesinori, nes praras melžiamą karvę...

Gal jūs žinot kokių rimtesnių argumentų? Galima būtų ir juos pakomentuoti.

O kaip manote jūs? Galbūt turite kaimynų, kurie erzina dūmais, o gal priešingai – pats esate rūkantis? Pasidalinkite savo pasakojimais ir nuomonėmis apie šį Seimo sprendimą. Jūsų laiškų lauksime adresu pilieciai@delfi.lt, temos laukelyje įrašykite „Draudimas rūkyti“.