Ką tikrai supratau, kad 2000-ųjų (kurie tada atrodė naujas amžius) dešimtokės gyvenimas buvo kur kas paprastesnis ir tikrai baisiai nemadingas.

Ką ten nemadingas – siaubingas.

Žinote, žmonės turi stalčiukuose vadinamuosius „gėdos“ failus, kuriuose – viena kita nevykusi nuotrauka. Bet pas mane – visas toks mokyklos albumas.

Tai jį ir skiriu toms dešimtokėms, kurios mano, kad jų gyvenimas – „nepavykęs“ ir nėra ką rodyti instagrame. Dabar tai jau tikrai pamatysite ką reiškia žodžiai „nėra ką rodyti“.

Štai kaip atrodytų mano dešimtos klasės reklamos maketas feisbuke:

Viktorija Zizu pasidalino ir savo dešimtos klasės nuotraukomis.

Dešimtokė, kuri apie trigonometriją žinojo daugiau, nei apie madą.

Kam kelionė į Gariūnų turgų, o kam – pasiruošimas mokyklai. Net jei dienos derinį susirenki per tris minutes, nes jis toks pat kaip vakar, o megztinis tas pats nuo penktos klasės – tai yra labai svarbi priežastis nepraleidinėti pamokų ir atsakingai ruošti namų darbus. Gal kada baigsi universitetą ir gyvensi geriau.

Mokyklinių prekių mugėje nebūtinai rasi visko, ko tau reikia, todėl pinigus geriau pasitaupyti ekskursijai į Operos ir baleto teatrą Vilniuje.

Beje, ten statomas toks didelis kaip kluonas prekybos centras pavadinimu „Akropolis“, bet jo nematysi dar iki dvyliktos klasės. Kol kas ten – tik pamatai.

Taigi, dalykų ieškok kur tik išmanai:

1. Be telefono – kaip visada. Tėvo atidrožtą „Sagem“, kurį kartais nukniauki jam nematant, gausi tik dvyliktos klasės baigimo proga. Bet svajok apie „Nokia 3210“, gal kada užsidirbsi jam.

2. Suplyšę sportbačiai iš spintos dar nesitraukia, todėl užsuk į treniruotę lengvosios atletikos manieže ir pribaik juos.

3. Faktas: fukncionalumas svarbiau už stilių. Todėl svarbiausia, kad į kuprinę tilptų knygos, priešpiečiai ir baseino apranga. Jeigu per mažai vietos – pastarąją gali nešiotis celofaniniame maišiuke su „Camel“ cigarečių reklamos kupranugariu.

4. Paskutines šiltas dienas būtina išnaudoti maksimaliai – dėvint trumpas maikutes moksleivių bėgimo varžybose.

5. Atsigaivinti po pamokų (kol lauki plaukimo treniruotės) užsuk į valgyklą, kur visada rasi vienos rūšies kompoto ir trijų skonių bandelių. Geriausiai rinkis su obuoliais – vaisiai labai sveika.

6. Stilingi saulės akiniai iš močiutės relikvijų stalčiaus puikiai pasitarnaus, jei norėsi atkreipti į save bendraklasių ir mokytojų dėmesį. Būk tikra – apkalbinės dar ilgai.

7. Kiekviena diena – šventė. Tai kam rūpintis šukuosena.

8. Kad namuose būtų jauku, susitvarkyk kambarį ir bent valandai išgrūsk iš jo savo „kambariokus“ – brolį ir sesę.

9. Kad visa mokykla žinotų, koks puikus yra tavo gyvenimas, parašyk apie tai rašinį, dalyvauk tarpmiestiniame literatūros konkurse ir laimėk prizinę vietą.

10. Visoms svarbiausioms akimirkoms įmažinti būtinas sąsiuvinis ir tušinukas, taip pat „muilinė“, kurią galima pasiimti tik atsiklausus tėvų.

11. Žinoti visas filmo „Namelis Prerijose“ šeimos detales – mažiau svarbu nei Lietuvos istoriją, nes kitaip mokytoja dar lieps iškalti ir Pasaulio.

12. Jokia save gerbianti dama neišeina iš namų be nuolatinio autobuso bilieto. Nes kitaip teks į mokyklą kulniuoti pėstute.

13. Dailės pamokos nepadeda įgyti makiažo įgūdžių. Jei dešimtoje klasėje mėlyni šešėliai atrodė žaviai, nebūtinai taip galvosi ir po dešimtmečio.

14. Nesvarbu, žiema ar vasara, tavo oda bus spoguota ir nieko čia nepadarysi. Gerai tik tai, kad „muilinėse“ mažai pikselių, tai nuotraukose vaizdas išsilies ir oda atrodys normaliai.

O jūs ar turite savo dešimtos klasės „madingų“ nuotraukų? 😃 Nagi, rodom X failus, mielosios fosilijos, liks istorijai ir archyvams 😃

***

Daugiau Viktorijos Zizu tekstų galite rasti jos feisbuko puslapyje Viktorija Zizu. Pasakojimais apie tai, kaip gyvenote savo mokyklos laikais, kviečiame dalintis ir el. paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)