Aš jau pasiruošus rugsėjo 1-ąjai! O jūs? Ar žinojote apie nuo rugsėjo gresiančius pokyčius? Bent mūsų mokykloje – jų nemažai.

Pavyzdžiui tai, kad nuo naujų mokslo metų, vaikai neturi teisės skolintis iš klasiokų nei tušinuko, nei lapuko kontroliniui. Dėl COVID-19 grėsmės! Tikra tiesa. Vakar buvom susirinkime.
Mano sūnui 14 metų, pirmieji jo metai gimnazijoje. Susirinkimo metu mus supažindino su būsima tvarka.

Taigi, pirmoji taisyklė – jokio daiktų ar net lapelio skolinimosi. Sėdės po vieną. Rekomendavo pasirūpinti maistu iš namų. Dar viena naujiena – per pamokas į tualetus griežtai neleis. Na, kad mažiau vaikščiotų ir covidą nešiotų. Pamokose bus be kaukių, bet pertraukų metu – jau privaloma.

Kaip sukontroliuos – neaišku, lygiai kaip neaišku, kokias nuobaudas taikys. Nes juk mūsų šalyje žmones kaip gyvulius – tik baudomis dresuoja.

Nemačiau nė vieno, kuris dėl naujųjų taisyklių džiūgautų. Be to, kaip supratau, darbuotojai darys viską, kad pertraukų metu nė vienas vaikas neišeitų iš teritorijos mokyklos. Berniukai piktinasi, kad nebegalės bėgt į šalia esančią parduotuvėlę traškučių – tai čia gal vienintelis teigiamas dalykas.

Kitas klausimas – dezinfekcija. Prieš pamokas ir po jų (o gal ir po kiekvienos pamokos?) mokykla privalės dezinfekuoti klases. Direktorė sako, kad priemonių mokyklai niekas nefinansuoja, tad nė neįsivaizduoja, kiek tai kainuos ir iš kur reiks gauti papildomų lėšų.

Visų suvaldyti, o ypač paauglių tikrai neįmanoma. Bus visko. Bet labiausiai mane erzina žmonių supriešinimas ir botago-riestainio principo valdymas. Kaip galima paaiškinti logiškai, kad sūnus žais futbolą, (nes lanko užsiėmimus), spardys visi tą patį kamuolį, vienas kitą lies, stumdysis, persirenginės ankštose rūbinėse, bet va – ims ir užsikrės nuo klasioko sąsiuvinio lapo?

Aš manau, kad šis koronavirusas jau nedings, jis gyvens tarp mūsų, mutuos, taps dar viena sirgimų atmaina ir mes, apsiginklavę kaukėmis, jo neįveikinėsime. Kad tik baudų ir grasinimų dėka bus Lietuvoj bandoma „apsaugoti“ žmones – niekada negalvojau... Kaip su Švedija, kuriai dėl jos atsipalaidavimo žadėtas greitas galas? Gyvena kaip gyvenę.

Šiemet tikrai eisiu į rinkimus, nes neduok Dieve antrai kadencijai paliksim Sveikatos apsaugos ministrą su vardiniu pistoletu. Gal kažkieno mokyklose ar darželiuose – dar daugiau absurdų? Pasidalinkit.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (198)