1. Uždrausti koncertus, renginius ir kitas masinio susibūrimo vietas, kuriose renkasi daugiau negu vienas asmuo.

2. Draudžiama kvėpuoti tose vietose, kur nėra galimybės užtikrinti ne mažesnio nei 5 metrų atstumo nuo kitų asmenų.

3. Vyresniems kaip 65 metų asmenims uždrausta išeiti iš namų iki pandemijos pabaigos (o rekomenduojama - iki gyvenimo pabaigos).

4. Naudotis bet kokia transporto priemone galima tik joje esant vienam asmeniui.

5. Apsauginės veido kaukės nuo šiol yra privalomos ir vaikams iki 6 metų. Šiuo metu rengiamos rekomendacijos, kaip reikėtų žindyti kūdikius, jiems dėvint kaukes.

6. Visiems į Lietuvą atvykstantiems užsieniečiams ar iš užsienio grįžtantiems piliečiams, privaloma saviizoliacija, COVID-19 testas ir skiriama 1000 eurų bauda (kad kitą kartą ir minčių nebūtų kažkur vykti).

7. Apsaugines veido kaukes draudžiama nusiimti valgant ir geriant.

8. Apsauginės veido kaukes privalomos grybaujant, uogaujant, žvejojant, medžiojant, miegant ir šiaip darant bet ką ir bet kur.

9. Maldos namuose vienu metu gali būti tik vienas asmuo, ir tas su kauke, žinoma.

10. Visos Lietuvoje pardavinėjamos vienkartinės apsauginės veido kaukės bus pažymėtos ir praėjus 2 valandomis nuo dėvėjimo pakeis spalvą (taps raudonos), taip policijos pareigūnai galės užtikrinti, kad asmenys laiku ir atsakingai keistų veido kaukes ir nekeltų grėsmės visuomenei.

11. Nuotolinis mokymasis privalomas visiems nuo 2 metų.

Kaip laikomasi reikalavimų prižiūrėtų policija, kartu su kitomis institucijomis. Žinoma, tai tik sarkazmo dozė. Bet ar tikrai?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)