Aišku, tai ironija, bet tendencijos yra liūdnos. Jaunoms merginoms yra brukama į galvą, kaip save alinti abejotinomis dietomis, gerti įvairius miltelius, nuo kurių nesinorės valgyti, kris svoris ir neva bus galima jaustis labai energingomis. Juokingiausia, kad tokius produktus reklamuoja beveik peršviečiamos moterys, kurios akivaizdžiai neturi bėdų dėl antsvorio. Dažniausiai tai žinomi žmonės, kurie, atrodo, visiškai neturi principų ką reklamuoti, svarbu tik kad už brangiai...

Pati save laikau normalaus sudėjimo, tačiau vieną kartą nuėjus į drabužių parduotuvę ir paprašius L dydžio drabužio, kad būtų tiesiog laisvesnis, o ne tiek prigludęs, pardavėja atrėžė, kad tokio dydžio nepardavinėja ir pasiūlė pasidairyti didelių drabužių parduotuvėje! Pasijaučiau lyg būčiau dramblys, nes toje parduotuvėje didžiausias dydis yra M.

Lieknėjimas

Būtų graudu, jei nebūtų juokinga. Kur dingo sveikas protas ir sveikas požiūris į kūną? Įvairias dietas reklamuoja atletai, kurie patys prisiriję anabolikų ir pripumpavę raumenis, bruka kompleksus jauniems žmonėms. Gal kam ir atrodo, kad įmanoma savaitę pagėrus kažkokios arbatos staiga pavirsti į sportišką gazelę, bet man juokingai graudu. Kam to reikia? Aš nesakau, kad nereikia savęs prisižiūrėti, tikrai reikia, tačiau tą reikia daryti sveikai ir su protu, o ne brukti kažkokį neva standartą. Nes tas brukimas tikrai veikia smegenis ir varo kompleksus.

Mano pažįstama iš smalsumo užsiregistravo vienoje svetainėje, kurioje siūlomos dietos. Tai dabar kas savaitę sulaukia laiškų, kad jau laikas susiimti ir nebūti stora. Tokie laiškai net liekną žmogų gali prislėgti, o jau nekalbu apie tuos, kurie to antsvorio turi, tik jis netrukdo jiems gyventi.

Instagramo merginos labai gražios, bet, kaip taisyklė, miltelius reklamuoja tos, kurios ir taip kūdos kaip dviračiai. Ir dar primena, kad svarbu sveikai maitintis ir sportuoti. Negali būti! Tai va, nuo sveikos mitybos ir sporto gal ir keičiasi figūra, bet kai daugybės normalių moterų sekamos influencerės užgerdamos vandeniu ryja miltelius, tai labai nekoks įkvėpimas. Kaip manot, ar protingas žmogus nurytų tokius? O jeigu taip – iki ko mus privedė ta lieknumo kultūra?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)