Nuaugantis tikras nagas po priklijuotu geliniu ar akriliniu nagu man irgi visada atrodė be galo nevalyvai. Turi vaikščioti pas meistrę kas savaitę, kad išvengtumei tokio konfūzo. Susimąsčiau. O gal tikrai tos meistrės taip intensyviai siūlo „priauginti“ nagus, kad paskui būtume nuo jų priklausomos?

Beje, mielosios, manau, kad terminas „priauginti“ nagai yra iš esmės neteisingas. Priaugintas nagas būtų toks, kuris palaipsniui taptų tokios pačios medžiagos, kaip ir tikras nagas. Pavyzdžiui, kai stomatologai priaugina sutirpusio žandikaulio audinius. Uždeda tokios medžiagos, kuri pamažu kaulėja.

Tuo tarpu ant gyvo nago, jį sužalojus, klijuojama dirbtinė plokštelė. Tikras nagas po ta plokštele nekvėpuoja. Žodžiu, moteris yra luošinama.

Tą patį galiu pasakyti ir apie gelinį lakavimą. Esu keletą kartų bandžiusi šį dalyką, pavyzdžiui, išvykdama į kelionę. Baigdavosi tuo, kad nagai apsilaupydavo prabėgus kokioms 5 dienoms, nors nesu darbininkė, o namų ruošos darbus atlieku su pirštinėmis. Kojų nagų lakas laikydavosi šiek tiek ilgiau, kartais net dvi savaites pravaikščiodavau. Kiekvieną kartą po to turėdavau bėdų dėl besisluoksniuojančių tiek rankų, tiek kojų nagų. Bėdos tęsdavosi tol, kol visiškai nuaugdavo sugadintas nagas.

Apie tai pasakiau savo meistrei. Užuot patarusi atsisakyti gelinio lakavimo ir pasiūliusi nagus stiprinančių vonelių, užuot pasiūliusi nagus, padarius manikiūrą ir pedikiūrą, palakuoti įprastu laku, galbūt netgi stiprinančiu, meistrė man pasiūlė... vėl lakuoti geliniu laku! Mane ji įtikinėjo, kad gelinis lakas stiprina nagą, neleidžia jam skeldėti. Taip pat pasakė maždaug tokius žodžius: „Jeigu greitai ima laupytis, reikia labiau pašiaušti nago paviršių, kad geresnis sukibimas būtų“.

Aš įtikinėjimui pasidaviau, nes maniau, kad meistrė yra specialistė ir žino, ką sako. Ir be reikalo... „Pašiauštas“ nagas buvo dar labiau sugadintas. Gelinis lakas, pasirodo, buvo kietesnis už mano nagą, tad šis lakas ėmė nusiplėšinėti su gan giliais nago sluoksniais. Ant kojos nykščio buvęs nagas įplyšo labai skausmingai.

Pasimokiau, mielos moterys ir merginos, kad jei nagas silpnas, gelinis lakavimas jį tik dar labiau sugadins. Jeigu jūsų nagai geri, nesisluoksniuoja, ir taip galite juos pasiauginti, meistrė juos gražiai suformuos, nulakuos. Nepamirškite, kad net ir tvirčiausius nagus gelinis lakas gadina. Ką jau kalbėti, jei būčiau „prisiauginusi“ nagus. Priaugintas nagas būtų, ko gero, nuplėšęs visą mano tikrą nagą.

Taigi šių dalykų jūsų meistrė jums, manau, nepasakys, nes ji nesuinteresuota finansiškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (258)