Tačiau buvau labai nustebusi, kai atvykus į kino seansą po atviru dangumi, manęs į Valdovų rūmų teritoriją neįleido.

Prie vartų buvęs žmogus (nežinau, kaip pavadinti, apsaugininkas ar tvarką prižiūrintis žmogus) sakė, kad su paspirtukais negalima.

Pasiteiravau, o jei atvykčiau su vaikišku vežimėliu, ar tada įleistų. Sakė, kad taip. Deja, prisirakinti paspirtuko kažkur už rūmų teritorijos neturėjau galimybės, nes buvo tikrai netikėta susidurti su tokiu draudimu.

Galbūt Valdovų rūmai galėtų paaiškinti, kodėl į kiemo teritoriją neįleidžia lankytojų su paspirtuku? Į rūmų pastatą net neplanavau eiti, tiesiog pasidėti šalia kėdės paspirtuką ar kuriam šone.

***

Valdovų rūmų ir „Kino po žvaigždėmis“ atstovai paaiškino, kad įvyko nesusipratimas. Pasirodo, su paspirtuku įeiti galima, tik jį derėtų įsinešti – prie įėjimo buvęs žmogus turėjo tą paaiškinti, ko, deja, nepadarė. Organizatoriai atsiprašė vilnietės, o ši džiaugėsi dėl išaiškinto nesusipratimo.

„Suprantame, kad šiltuoju metų laiku tarp miestiečių populiarėja paspirtukai. Todėl pasitarę su „Valdovų rūmų muziejaus“ komanda keičiame renginio taisykles ir, supratę, kad juos sunkiau saugiai palikti nei dviračius – nėra galimybės prirakinti, juos leidžiame neštis į seansą ir turėti šalia savęs, netrukdant kitiems žiūrovams.

Atkreipiame dėmesį, kad pagal „Valdovų rūmų muziejaus“ taisykles, kieme paspirtuku važinėti negalima, bet galima neštis“, – sakė „Kino po žvaigždėmis“ atstovai žiniasklaidai.