Pirmiausia – apie grožio vakarėlį (jo nuotraukas galima pamatyti čia). Žinoma Kauno ponia jau gražaus, moteriško amžiaus, bet vis dar puikios figūros. Kurią nutarė pademonstruoti, apsimaudama trumpučius šortus.

Šortai dera pliaže, miške, kieme... Vakarėliuose, bet kito stiliaus, kitose temose. Arba, jei jie elegantiški, dalis kostiumėlio, tuomet ne tokie visiškai mini, o bent iki pusės šlaunų. Kojos moters gražios, tačiau juk ne apie tai kalba – apie supratimą, kurio lietuviai neturi. Jis yra lygus nuliui.

Lietuvoje moterys absoliučiai neturi supratimo, kas yra stilius. Stilius, elegancija, moteriškumas... Kaip Statkevičius sakė, kad lietuviai beskoniai, tai – tiesa.

Moterys vaikosi kažkokių televizinių madų, rengiasi kaip artistės, nesuprasdamas, kad čia nei filmavimo aikštelė, nei kas. Visos arba štampovke vienodos, arba, jeigu bando išsiskirti, tai nusirengia taip, kad Chanel grabe apsiverstų.

Vienas kraštutinumas iš dviejų. Arba rengiasi kukliai kaip bibliotekininkės, arba barbiškiai – viskas išpūsta, dirbtina.

Problema ir tai, kad žmogus, pakviestas į renginį, nesupranta, kur eina. Kita šventė – Ingos Žuolytės vestuvės (jų nuotraukas galima pamatyti čia). Nuotaka atrodė fantastiškai: labai gražiai, prabangiai, o tuo pačiu – ir kažkaip kukliai. Suknelė siūdinta pas vieną garsiausių vestuvinių suknelių kūrėjų.

Kai kurie svečiai irgi atrodė tobulai. Švelnios kreminės spalvos suknelės, pūsti sijonai, elegantiški kostiumėliai. O kaip kiti?

Buvo ne vieni, pasirodę su paprasčiausiais džinsais... Jeigu tavęs į balių nekviečia, o ateini tik prie bažnyčios pasveikinti, tai vis tiek nereiškia, kad gali ateiti su džinsiukais. Jeigu eini į vestuves, į pasveikinimą prie bažnyčios, būk malonus, pasiruošk!

Jeigu taip sekame madomis ir norim atrodyti kaip žinomi žmonės užsienyje, tai atrodykim deramai. Ten, kur dera puoštis, puoškimės! Ten, kur geriau būtų susiturėti, rinkimės paprastumą.

Juk į vestuves rengtumėtės klasikinį variantą, o ne kaimo botus? Nebent, žinoma, vestuvės būtų ypatingos ir ekscentriškos, bet čia jau visas pasiruošimas reikalautų kito stiliaus.

O dar liaukimės vieni kitus mėgdžioti! Laikas būtų suprasti, kas yra asmeninis stilius. Kas tiks Karolinai Meschino (kuri, beje, vestuvėse vilkėjo labai elegantiškai) ir jos amžiaus grupei, netiks kitai. Kas tiks į pliažą, netiks į vakarėlį. Kai tą suvoksime, gal liausimės juokinę aplinkinius savo kultūros trūkumu ir nepasirodysime šventėje su trumpiausiais šortais ar plėšytomis kelnėmis. Viskas, ko trūksta – išsilavinimas ir supratimas. Švieskimės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)