Ir, žinot, atsitiko taip, kaip filmuose rodo: jis atsisuko, mūsų žvilgsniai susitiko, ir tiek aš, tiek jis, supratom: mūsų ramus gyvenimas pasibaigė. Gyvenimas parodė, kad neklydau.

Sutikęs mane jis dar nežinojo apie mano artėjančias vestuves, o aš ir nepasakiau. Jausmas buvo stipresnis už aplinkybes.

Užteko žvilgsnio ir mudviem nekilo abejonių, esam skirti vienas kitam. Taip, tai – meilė iš pirmo žvilgsnio, kai tampa nesvarbu visi įsipareigojimai, kai matai tik vienas kitą, kai netenki galvos. Ir tai nutinka tik jaunystėje. Banalu? Galbūt, bet jeigu turėjai šį potyrį, niekada nepamirši.

Tą pačią dieną mes praleidom kartu. Ir kitą, ir dar kitą... Ir taip kasdien.

Gyvenau dvigubą gyvenimą: nesusitikinėti su nauju vaikinu negalėjau, kaip ir nutraukti santykių su buvusiuoju, o tuo pačiu jau vyko pasiruošimas vestuvėms.

Žinot, kaip būna: svečiai jau sukviesti, vestuvinė suknutė nupirkta, bažnyčia užsakyta.

Kovodama su vidiniais demonais, pagaliau nusprendžiau pasakyti: vestuvių nebus. Bet nespėjau

Patekau į ligoninę – joje, gydytojams kovojant dėl mano gyvybės, teko pamiršti rimtus pokalbius. Mane lankė abu. Vieną dieną vienas, kitą – kitas. Ech, turėjo ką veikti palatos kaimynės.

Iš ligoninės išėjau nusilpusi tiek, kad jėgų kovoti dėl meilės neturėjau. Ištekėjau už nemylimo. O susitikimai tęsėsi – slapti, uždrausti, pavojingi, aistringi. Stipri meilė virto uždrausta.

Iki vieno lemtingo Naujųjų metų sutikimo, kai buvau pagrobta iš namų su šlepetėm ir ant rankų nunešta į automobilį. Naujus Metus turėjau sutikti su vyru. Bet grįžau tik ryte.

Vyro nebuvo, tik daug stiklo šukių. Mūsų netikro šeimyninio gyvenimo pabaiga. Ir naujo gyvenimo pradžia. Tik čia jau naujos istorijos pradžia.

Palikau juos abu, nes po ilgų apmąstymų supratau, kad meilė, suteikusi kitiems daug skausmo, nieko verta. Palikau, nes išgyvenusi asmeninį pragarą supratau, kad nebūsiu laiminga nei su vienu. Skausminga patirtis virto gyvenimiška išmintimi.

Šis pasakojimas dalyvauja konkurse "Mano uždrausta meilė". Savo pasakojimą siųsti galite adresu pilieciai@delfi.lt, konkurso sąlygas rasite paspaudę štai čia.