Mano istorija prasidėjo, kai buvau 13-kos ir mano vyresnysis brolis namo parsivedė savo pirmąją merginą.

Prisimenu, kaip aš ja susižavėjau, jos rudais ilgais plaukais ir šviesiomis akimis, bet niekada nelaikiau savęs lesbiete ar biseksuale, maniau, kad tai – tik fazė. Dar ir tėvų priešiškas požiūris į tokius žmones man trukdė mąstyti apie save su mergina.

Draugavau su keliais vaikinais ir su paskutiniuoju vieną kartą jau būtume priėję prie trečios bazės, bet, nesileidžiant į smulkmenas, supratau, kad esu lesbietė.

Nuo tada mudu nebesikalbėjom ir aš ėjau savęs atradimo keliu.

Man buvo 16 metų, kai susipažinau su savo pirmąją mergina. Susitikom parke ir Gabiją įsimylėjau iš pirmo žvilgsnio.

Iš pradžių bendravom kaip draugės, nenorėjau jos iškart išgąsdinti sakydama, kad įsimylėjau. Bet atėjus laikui aš jai tą pasakiau. Deja, Gabijai reikėjo truputį laiko su savimi, bet mes nenustojom bendrauti.

Galiausiai aš jai irgi patikau ir nuo tada viskas atrodo ėjosi kaip rožėmis nuklotu keliu... Iki kol nusprendžiau tėvams apie tai pasakyti.

Mano tėvai nebežiūrėjo į mane kaip į savo dukrą, jie mane pradėjo keikti ir kaltinti save, kad nesugebėjo manęs išauklėti. Tėtis buvo įsiutęs labiausiai.

Jis pradėjo mane sekti kiekviename žingsnyje, nes nebenorėjo, kad susitikinėčiau su Gabija. Aš pradėdavau bėgti iš namų pas Gabiją, nes jos tėvai viską žinojo apie mus abi ir jie mus palaikė.

Bet tėtis mane vis rasdavo ir parsitempęs namo užrakindavo kambaryje, ir neišleisdavo iki ryto. Kiekvieną vakarą girdėdavau, kaip mama verkia,ir tai daužydavo man širdį. Niekada nenorėjau jų abiejų nuvilti, bet taip pat norėjau mylėti tą, ką noriu.

Galiausiai nebeiškenčiau tokios tėvų priespaudos ir pasakiau Gabijai, kad nebenoriu gyventi visada sekama. Pasakiau jai, kad mums reikėtų nustoti bendrauti.

Išsiskyrimas su ja man visiškai suardė širdį, atrodo, praradau vienintelį gerą dalyką gyvenime. Bet dėl mano tėvų požiūrio mūsų meilė – uždrausta.

Šis pasakojimas dalyvauja konkurse "Mano uždrausta meilė". Savo pasakojimą siųsti galite adresu pilieciai@delfi.lt, konkurso sąlygas rasite paspaudę štai čia.