Kalba visos, turbūt pradedant nuo 25 metų, kokia yra graži moteris, kokias procedūras reikia daryti, kad išliktum visada jaunesnė.

Yra kelios žinomos moterys, kurios vis atviriau kalba apie tai, kokias plastines operacijas ir įvairias korekcijas darosi, taip lyg drąsindamos ir skatindamos kitas moteris sekti jų pavyzdžiu. Pastarosiomis savaitėmis apie jų (net ne vienos, o kelių) operacijas pasipylė dar naujienų.

Dauguma procedūrų – dar iki 30-ies

Atrodytų, kad moteris yra tik grožis ir jaunystė, nupiešti ar profesionaliai ištatuiruoti antakiai, priauginti plaukai ir nagai, blakstienos, paputlintos lūpos ir patobulintos kitos kūno formos.

Pamirštama, kad moteris dar ir smegenis bei intelektą turėtų turėti.

Tos pačios kelios nuomonės formuotojos vis labiau ir dažniau pabrėžia plastinės chirurgijos būtinumą. Apie patobulintus kūnus nevengiama kalbėti viešai, vis atviriau parodant visą procedūrų virtuvę.

Esu dar nesulaukus 30 metų. Bet dažna mano bendraamžė jau yra pasidariusi kokią nors procedūrą. Jos dažnai seka įžymybes, kurios save tobulina, tuomet bendraamžės irgi siekia tokio pat rezultato.

Na, tegul, tai nėra draudžiama, tačiau išgirdus tokias frazes „jei tu nesidarai procedūrų, esi apsileidusi ir savęs nemyli“, kyla graudulys. Ir juokas.

Pelėsiais ir kerpėm apaugus...

Aš neturiu priaugintų nagų, plaukų, blakstienų, išpaišytų ar ištatuiruotų antakių, putlintų lupų. Galbūt esu gamtos gražiai apdovanota. Bet svarbiausia, kad save myliu ir be šių dalykų.

Ir dėmesio iš vyrų sulaukiu, ir nereikėjo verkti, kad per karantiną be grožio meistrų apaugau kerpėm.

Pvz., skaičiau kaip panikuoja moterys, kai visos kirpyklos ir grožio salonai užsidarė. Moterys piktinosi, kad mėnesį negalės pasidaryti nagų papildymo, suprask, kad visos tą daro.

Bet išlaikyti tvarkingus nagus galima ir be salono! Kas jums, moterys, negerai, jeigu be specialistų pagalbos „apaugat kerpėm“, kaip rašė tame karantino straipsnyje?

Ir tai – tik vienas pavyzdys iš daugelio. Moterys deklaruoja meilę sau, o iš tikrųjų tampa naujos mados „prisižiūrėk viską salone ir pas chirurgus“ įkaitėmis.

Instagramas netgi kenkia

Man atrodo, kad ieškoti savyje tik negražių bruožų ir ką pataisyti, būtent ir yra nemeilė sau. Nuolatos save tobulinti ir sukonstruoti save kaip kokią lėlę – vargina ir sekina, juk tobulumui ribų nėra.

Turiu draugę, kuri yra labai graži moteris, tačiau prisižiūrėjusi instagraminių gražuoliu brukamos dirbtinės, plastmasines „meilės sau“, ji savyje kas savaitę atranda kažką naujo, ką norėtų pataisyti.

Tačiau būtent kiekvieno žmogaus bruožai jį ir daro tokiu individualiu bei išskirtiniu. O ne vienodos grimasos, kurias sukuria specialisto rankos.

Paklausykit, kaip jos kalba

Geriau tos, kurios rodo kaips jos bėga nuo laiko ir senatvės pjaustydamos sau veidą ir kūną, investuotų tuos pinigus į savo iškalbos tobulinimą. Liūdna klausyti, kaip graži suaugusi moteris nesugeba rišliai sudėlioti sakinio.

Galėtų investuoti ir į etiketo pamokas, nes neva elegantiškos moterys plūsta viena kitą socialiniuose tinkluose. Galėtų investuoti į žinias ar keliones, daugiau naudos iš to turėtų nei bėgdamos nuo to, kas neišvengiama. Juk senstam mes visi.

Nesinorėtų, kad jaunoms merginoms įtakingi žmonės formuotų nuomonę, kad mylima ir graži moteris sudaryta tik iš dirbtinumo ir visada turi kažką apie save daryti, kad jaustųsi graži. Nenoriu, kad mano dukra matydama tokį iškreiptą suvokimą galvotų, kad tik su botoksu ir pripūstom lūpom gali kažkam patikti ir kažko pasiekti.

Neturi pripūstų papų – nemyli savęs?

Graži, bet kvaila, graži, bet neįdomi, graži ir per daug viską rodanti, neturinti moteriškumo. Tokie dalykai neturi būti priimti kaip norma.

Neturi būti daromas spaudimas toms moterims, kurios nenori į save kišti netikrų dalykų, o nori likti natūralios ir išlaikyti savo bruožus.

Neturi būti formuojama nuomonė, kad jeigu aš neturiu priaugintų ar pritobulintų kūno dalių, tai esu nevala. Nes man labiau nevalyva moteris atrodo ta, kuriai šviečia trosai tarp prisegtų plaukų ar matosi nuaugusių dirbtinių nagų kraštas. Asmens higiena ir tokio pobūdžio procedūros nieko bendro neturi.

Tikrai kartais jaučiamas spaudimas būti kaip dauguma ir sau kažką daryti. Bet ar tai moterį išskiria kažkuo iš visų kitų likusių? Ar mes tikrai norime visos turėti ančiuko lūpas ir krūtis, sukeltas iki pažastų? Spręsti tik jums.