Neįsižeiskit, normalūs vyrai, čia ne apie jus. Maušas – žodis visiškam liurbiui apsakyti. Galėtų tai būti ir vyras, ir moteris, ir bet kas, bet kadangi susitikinėju su vyrais, tai tik apie jų maušiškumą galiu kalbėti.

Per karantiną sėdėdama namuose pagalvojau, kad jau laikas nueiti į normalų pasimatymą. Po skyrybų praėjo daug laiko ir buvau sutikusi įdomių žmonių, bet keliai iki galo kartu nesuvedė. Taigi pasirinkau pirmą gyvenime aklą pasimatymą.

Iš daugelio internetu dėmesį rodžiusių vyrų su vienu bendravome visą karantiną. Todėl šio nurodymams švelnėjant sutarėme pirmą gyvą pasimatymą.

Geriau nebūčiau varginusi ir net ėjusi... Kas bendraujant internetu pasirodė šmaikštavimas, realybėje paaiškėjo tiesa.

Vyras jaunas, 30 metų, savaime tai toli gražu nėra minusas, bet... „Gyvenu su mama“, – sakė jis bendraujant internetu ir aš juokiausi iš naujojo bičiulio šmaikštumo. Ne, gerbiamieji, jis nejuokavo.

Dirba „įvairius samdomus darbelius, šį bei tą“, nes laukia, kol verslas pasistūmės. Koks verslas – irgi liko nelabai aišku, matyt, paslaptis.

Trumpai pabuvome susitikę, nes kokia prasmė? Jokių realių pasiekimų ar tikslų, jokių perspektyvų, tik daug pasitikėjimo savimi. Tuščio.

Kita žinutė, kurią gavau po to pasimatymo, irgi buvo iš panašaus vyro. Nenorėdama veltui gaišti laiko, užvedžiau kalbą apie prioritetus gyvenime, mėgstamą veiklą, darbus ir kasdienybę. Tai žmogus atidirbą „kažką, nes be darbo nebūsi“, o tada bordina. Snowboardina, skeitboardina ar ką bordina – nebeklausiau. Bet čia jo tikra aistra.

Taip pagalvojau, kad tikriausiai per karantiną vyrukai pamatė, kad visai galima šitaip gyvent: patogiai ant sofos, per daug nesikrutinant, toliau ramiai neinant pirmyn. Tai po karantino, praradę realybės suvokimą, į bendravimus ir lįs tokie maušai. Patikėję, kad būti tinginiu svajokliu – norma. Juk visi kurį laiką gyvenome „ant sofos“.

Moterys nėra barakudos ir harpijos, jeigu nori rimto vyro. Moterys nėra pernelyg reiklios, jeigu jas domina vyro darbas. Moterys nėra raganos, jeigu joms aktualu vyro rimtumas, ne tik kvaili juokai. Svarbu pagrindas, kuriame kuriasi santykiai.

Bet trisdešimtmečiai, pasirodo, kad yra naujieji beibiai! Nieko nuostabaus, kad moterys tada dairosi į rimtesnius. Susimąstykit.