Pati esu abiturientė ir, pirmiausia, labai liūdna, kad net ir tokių jaunų žmonių galvose yra nusistovėjęs požiūris, kad miestų „prestižinės“ gimnazijos gerokai lenkia miestelių gimnazijas rezultatais. Sakote, būtų nelygybė, jeigu panaikinus egzaminus būtų žvelgiama į metinius pažymius? Miesto vaikai nesupranta, kad mokslai tiek mieste, tiek kaime yra lygiai tokie patys.

Jau niekas senai neberašo pažymių už gražias akis. Tad gana aiškinti, kaip miesto mokyklų lygis didesnis už kaimų. Kaimuose lygiai tokius pat mokslus baigę mokytojai ir lygiai tokie patys vaikai kaip ir visur.

Lengva šnekėti skaičiais, kai dažnoje miesto mokykloje mokosi kone 10 kartų daugiau mokinių negu kaimo, tad ir šimtukų būna daugiau.

Sakote, abiturientai turėjo 11 su puse metų pasiruošti egzaminams, tad pusmetis nieko nenulems. Ar tikrai? Kiekvienas vyresnysis prisiminkite, ar tikrai taip nuosekliai ruošiatės egzaminams, o gal tas pusmetis kaip tik buvo jūsų išsigelbėjimas? Manau, daugelis sutiksite su manimi, kad tie keli mėnesiai kartojimo duoda daugiau negu visi 12 metų mokykloje.

Taip, galbūt mūsų kaltė, kad mes nesimokėme intensyviai, bet mes jauni, nežinantys, ko norime iš gyvenimo, tad daugelį metų tikrai nekėlėme mokslų į pirmąją vietą. Ir tai yra žmogiškai suprantama.

Taip pat daugelis dabar sakys „turite nuotolinį mokymą“. Būtent, mes jį tik turime. Ar jis teikia naudos? Ne. Ir kalbu ne vienos savo vardu. Kalbu tiek prestižinių mokyklų mokinių vardu, tiek mažesnių miestelių mokyklų mokinių.

Ačiū, kad perskaitėte . Tiesiog noriu pasakyti, kad abiturientai supranta esamą padėtį ir tikrai „nesimuilina“ nuo egzaminų. Jeigu norite, kad mes juos laikytume, suteikite mums maksimalias sąlygas mokytis. Nors tuos likusius kelius mėnesius.