Apsiperkame kartą per savaitę – visai tai savaitei. Karantinas, nevaikščiosi šiaip sau po parduotuves. Taigi, ėjau su sąrašu ir dideliu krepšiu per parduotuvę. Joje tikrai viskas apsaugota be priekaištų, net krepšelis dezinfekciniu kvepėjo. Priekaištas kitiems klientams.

Pamačiau netoli kasų stovinčias ir šnekančias dvi pardavėjas. Viena kitai tiesiog aiškino kažką apie vidinę sistemą, kažkokius techninius reikalus, nesvarbu. Kas užkabino mano dėmesį – jų tonas ir išvaizda.

Abi buvo perbalusios, atrodė tiesiog nusikalusios. Kalbėjo lėtai, su pauzėmis, tikrai įspūdis vienas: visko „damuštos“.

O atsakymas, kodėl, čia pat – po akimis. Vaizdas parduotuvėje gan aiškus, kai stovi eilėje.

Nors žmonės ir išlaiko tarpus, nesigrūda, bet daugiau negu pusė iš jų – be kaukių, nors rekomenduojama be jų net iš namų neišeiti. Man nesvarbu, kad jie nesaugo savęs – man svarbu, kad būdami be kaukių jie aplink save gali skleisti virusus, kurių nė patys neįtaria turintys.

Pirštinės? Baikit juokus, iš kokių 10 žmonių jas turi gal 3. O pardavėjos, net tos, kurios tik stovi prie savitarnos kasų, juk susiduria su kiekvienu iš tų praeinančių pirkėjų.

Dar jie bent eitų reikalingų prekių... Žmonės tiksliai vis dar nesuvokia, kad karantinas, ir tiesiog šliaužioja po parduotuvę. Manote, visi buvo su dideliais krepšiais ir pirkosi savaitei? Baikit juokus, pakartosiu.

Kas su lengvu krepšeliu, kuriame kelios prekės, kas – su pėdkelnėm ir plaukų dažais, kas alučio... Visos tos prekės, be kurių tikrai galima išgyventi iki kito didžiojo apsipirkimo.

Ir dėl savo „gal šįvakar noriu alaus prie teliko“ arba „hm, pėdkelnės suplyšo, o šiuo atspalviu kaip tik norėjau pasipuošti namuose!“ jūs keliate riziką pardavėjoms? Juk nežinot, ar 100 proc. nesate viruso nešiotojai. Ir to nežinodami, drąsiai paliekat kaukes namie, ir drožiat nusipirkti 180 gramų varškės pakelio, be kurio tikrai neišsiversit.

Bekaukių žmonių pustuščiais krepšiais vaizdas išmuša iš vėžių, stoviu ir jaučiuosi kalta, kad irgi atėjau į tą parduotuvę. Nes kai mūsų stovi dešimt, iš kurių tik keli su apsaugomis, kur dėtis vargšėm pardavėjom? Atsipeikės žmonės tik kai artimuosius palies. Bet primenu: karantinas!!!