Šeštadienį ryte (buvo 29 diena, berods) nuėjau pusryčiauti. Taip ir sustingau atėjusi. Garsus viešbutis, „Europa Royale Kaunas“, nieko prieš jį blogo neturiu. Bet vaizdas – griūk iš koto.

Visi darbuotojai restorane buvo su kaukėmis ir guminėmis pirštinėmis. Pirštinės gal būtų nieko, nors įsivaizduoju, kaip trukdo dirbti, bet kaukės? Argi nebuvo pakankamai daug nurodymų, kad jos neapsaugo nuo viruso, o tik padeda neužkrėsti kitų? Ar darbuotojai nori neužkrėsti svečių?

Tai jūs įsivaizduokit tokį vaizdą, ateinam ir randam, postapokaliptinis filmas. Pradėjom klausti, kas yra? Ar valdžia taip liepė? :)
Kiti juokėsi, prašė, kad leistų nufotografuoti.

Paskui kaukių nebeliko, bet visur buvo išdėliotos guminės pirštinės, kažkoks absurdas... Manau, šitoje situacijoje kenčia ir patys darbuotojai, nes tikrai turėtų būti nepatogu taip dirbti, o dar ir panika bereikalinga, nes Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) nurodymai tikrai kiek girdėjau buvo ne tokie.

Kambarinė irgi dirbo su kauke ir vienkartiniu chalatu... Bendras vaizdas tragiškas, maniau, kad pailsėsiu savaitgalį, o panika aukščiausio lygio.

Didelis pliusas dėl dezinfekcinio skysčio – jo visur padėta, tai galima dezinfekuotis rankas, tai yra gerai. Čia tikrai privalumas. O dėl kaukių labai juokinga.

***

Viešbučio direktorė Neringa Tumasonė stebėjosi tokiu kreipimųsi.

„Kaukės buvo dėvimos po penktadienio varžybų, apsidraudžiant nuo iš Žalgirio Arenos grįžtančių žmonių. Jokios panikos nėra ir niekas jos nekelia. Laikomasi rekomenduojamų higienos normų. Jokių sergančių nėra pas mus. Kaukės buvo naudojamos tik kol visi grįš is arenos po rungtynių. Dirbam įprastu ritmu ir nuotaikoj“, – sakė N. Tumasonė.