Žmonos elgesys pasikeitė ir kelia visokių minčių. Jokių faktų neturiu, todėl reikėtų kitaip suprasti įvykius. Nes nesu kol kas jos pagavęs už rankos dėl neištikimybės, jeigu taip išsireikštume.

Aš ryte keliauju į darbą, vaikai keliauja į mokyklą, žmona lieka namuose. Jos darbas labai patogus, nes leidžiama dirbti iš namų.

Anksčiau palikdavau ją dar su chalatu arba jeigu apsirengdavo, tai nesidažydavo. Dabar keliasi anksčiau už mane ir kartais pasidažo, nors sako, kad dieną mieste reikalų neturės.

Kai kuriomis dienomis atsikėlusi ji iškart šoka į sportinę aprangą ir ryte bėga pasimankštinti, atsisuntė ir programėlę sportui namams. Sakoma, kad vyrai susirūpina savo išvaizda, įsitaisę meilužes, o gal čia analogiškas atvejis?

Anksčiau kartą per mėnesį su drauge išeidavo į teatrą ar koncertą. Dabar jos draugė išsikraustė į kitą šalį, bet žmona vis tiek išeina vakarui kartą per mėnesį. Paaiškinimai įvairūs: su kolege, su pussesere, su mama. Kadangi ji nėra labai bendraujanti su savo gimine, iškart įtarimas.

O kas bus vasarą? Gėlių festivaliai ir gėlėtos suknelės?

Pasikeitė ir intymioji zona. Anksčiau aš būdavau tas, kuris rečiau rodo romantiką ar kursto aistras, o ji dažnai rodydavo iniciatyvą. O dabar jau turbūt mėnuo, kaip iniciatyvos nėra jokios. Nulis apvalus. Kai aš rodau, viskas lyg nenoromis.

Pagrindinis mane suneraminęs faktorius: mano žmona yra labai plepi moteris. Kaip jaučiasi, ką šiandien veikė, kaip sekėsi darbe, ką galvoja, ko norėtų, kokie planai... Norom ar nenorom, bet būdavo išpilta man į ausis viskas.

O dabar namuose gana tylu. Paklausta atsako, bet pati daug pokalbių nekelia. Nebežinočiau užklaustas, apie ką galvoja ar ką planuoja.

Kelis kartus per pietų pertrauką grįžau namo pavalgyti ir į tualetą. Net buvau įsitikinęs, kad rasiu ją ne vieną, nes tai kaip tik buvo rytai, kai pasidažydavo man išeinant.

Bet ne, sėdėdavo viena prie savo darbo stalo ir dar nustebdavo, kad atėjau, kartu papietaudavom.

Po to turėjau nurimti, bet ramiau nepasidarė. Jaučiu, kad kažkas ne taip, tik nepagaunu, kas. Nepagaunu jos nusikaltimo vietoje? O gal nėra jokio nusikaltimo... Bet kas tuomet yra – nesuprantu.

Kaip galima patikrinti žmoną ir kaip suprasti jos elgesį? Seklių nesamdysiu, tiek neišprotėjau.