Smagiai praleidę pusdienį miške su vyru ir dviem mažamečiais vaikais vykome nuo Kačerginės Kauno link. Vyras vairavo. Ringauduose, ties Akademija, kur leistinas greitis yra 50 kilometrų per valandą (beje, tokiu panašiu greičiu mano vyras ir važiavo), automobilis „Subaru“ mums iš galo signalizavo ilgomis šviesomis, tarsi ragindamas spausti greičio pedalą ir pasitraukti jam iš kelio.

Bet mano vyras nerizikavo dėl kito vairuotojo gerovės ir nedidino greičio. Po dar kelių pamirksėjimų ir bandymų mus išprovokuoti, „Subaru“ mus aplenkė ir mes nustėrom. Tikėjomės skustagalvio arba kokio „pacaniuko“, bet išvydom vidutinio amžiaus moteriškės paklaikusią ir piktą fizionomiją bei mums atkištą vidurinįjį pirštą.

Mano vyras jai atsaku nusiuntė oro bučinį, juk artėja meilės diena... Šalia piktos „Subaru“ vairuotojos sėdėjo senyvo amžiaus moteriškė (galbūt jos mama), kuri taip pat piktai mus palydėjo. Ar moterys vairuotojos jau visai sulaukėjo? Neturi savigarbos, rodydamas įžeidžiančius gestus?

Taigi, mūsų šeimos popietę vainikavo vidurinysis gražios moters pirštas už tai, kad važiavom leistinu ir mums saugiu greičiu.