Draugavau su mergina daugiau nei pusmetį ir nusprendžiau Valentino dienos proga padaryti jai staigmeną – surengti romantišką vakarienę kokioje nors įspūdingoje vietoje. Tačiau dėl vietos pritrūkau idėjų, tad nusprendžiau savo merginos užuominomis pasiteirauti, kokios vietos yra jos mylimiausios.

Tą ir padariau. Sužinojau jos mėgstamą restoraną, rezervavau staliuką, be abejo, tokią dieną reikėjo iš anksto sumokėti užstatą už jį, nusipirkau kostiumą, nupirkau dovaną ir laukiau meilės dienos. Norėjau nustebinti savo mylimąją. Vienintelis dalykas, kurio nepadariau, tai niekada nepaklausiau savo mylimosios, koks jos požiūris į šią šventę. Dėl to pasigailėjau.

Šaltas dušas

Dieną prieš Šventą Valentiną pasakiau savo merginai, kad kitos dienos vakarą pasipuoštų. Detalių nesakiau, norėjau išlaikyti staigmeną. Pristačiau, kad eisime į pasimatymą. Jos reakcija mane apstulbino.

„O kokia proga puoštis?“ – paklausė.

„Na, juk Valentino diena“, – atsakiau.

„Tai ką? Naivuoliai švenčia tokias šventes. Visiška komercija ir nesąmonė. Tikrai nešvenčiu tokių nesąmoningų švenčių. Kaip tik skaičiau, kad tokias šventes švenčia tik dėmesio ištroškusios moterys. Tau ką, patinka?“

Tada jau sutrikau. Atsakiau, kad gal smagu būtų ta proga nueiti į pasimatymą. Bet mano mylimoji konkreti, atsakė: „Tai kviesk kitom dienom, nueikime kitą datą. Kam man trankytis tarp visokių apsiseilėjusių paauglių?“

Netikėtas posūkis

Žinoma, po tokios mylimosios reakcijos viską atšaukiau ir į jokį pasimatymą nėjom. Dar mieloji nustebo, kodėl tokia jos nuomonė mane nuliūdino. Kai ji paklausė, kodėl aš toks suirzęs, papasakojau visus buvusius savo planus. Ji labai susigėdo.

Jau praėjo keli metai. Dabar esame sukūrę šeimą. Šiais metais, gimus vaikeliui, mano mylimoji staiga pareiškė norą švęsti Valentino dieną. Šį kartą apstulbau aš. Paklausiau, kur dingo nenoras trankytis tarp visokių apsiseilėjusių paauglių? O maniškė atsakė, kad meilę švęsti reikia visada. Sakė, kad tą suprato, kai jau subrendusi mane pamilo ir sukūrė šeimą.

Tad šiais metais švęsime meilę, tačiau jau nebe dviese, o trise. Nes būtent gimus vaikui meilė tampa matoma ir svarbiausia. Širdyje, juokais tariant, piktdžiugiškai tikiuosi, kad mano žmona gailisi nenuėjus į tą pasimatymą prieš kelis metus. Tačiau skirtingas požiūris į šventes nesutrukdė vienodai žiūrėti į pačią meilę!

Papasakok apie savo nepamirštamą Valentino dieną ir laimėk prizą dviems! Savo istorijas siųskite adresu pilieciai@delfi.lt. Konkurso sąlygas rasite čia.