Bet peržiūrėjau ir raudonojo kilimo nuotraukas portaluose. Turiu pasakyti, kad labai nuvylė renginio svečių nesupratimas, kur jie eina. Dar prieš kelerius metus buvo rašoma, kad vis daugiau svečių parodo pagarbą renginio organizatoriams ir atvyksta pasipuošę. O dabar? Labai skirtingai suvokiamas tas pasipuošimas.

Renginio aprangos kodas buvo black tie. Žinau, nes svarsčiau pirkti bilietus ir bilietų pardavime apie renginį buvo tas paminėta. Todėl darau išvadą, kad ir kvietime buvo nurodytas toks kodas.

Kaip jis šifruojamas? Ilga (ne trumpesnė kaip iki blauzdų vidurio) vakarinė suknia ir tamsus vyriškas smokingas. Labai paprasta, nėra vietos interpretacijoms, nebent niuansams. Elegancija, subtilumas, prakilnumas...

O kaip šį kodą suprato M.A.M.A. svečiai? Pažiūrėkime.

Buvo nuostabiai atrodžiusių moterų, kurios tikrai žinojo, kur eina. Daiva Žeimytė-Bilienė, Viktorija Šaulytė, dainininkė Ingrida Martinkėnaitė, Indrė Stonkuvienė... Visų nė neišvardysiu, plojimai moterims!

Bet tas kitų nesupratimas... Trumpa balta suknelė? Buvo. Mini suknelė nuogais pečiais? Buvo. Aptempta mini, kurios viršuje – krūtinę sprogdinanti iškirptė? Žinoma, buvo.

Nevardysiu pavardėmis, negražu gal baksnoti, bet tikiuosi, kad tie žmonės perskaitys ir susimąstys. Vis dėlto reikia gerbti šventės šeimininkus ir puoštis taip, kaip esi prašomas.

Aš nekalbu apie atlikėjus, kurie ėjo atsiimti apdovanojimų arba turėjo pasirodyti scenoje: jeigu sceninis įvaizdis yra reperio, galbūt logiška ir apsirengti pagal tai. Bet visi kiti nepataikę į kodą... Gėda žiūrėti. Tuo tik parodote didelę nepagarbą organizatoriams.

Švenčių bei apdovanojimų Lietuvoje neturime tiek jau daug, nors talentingų žmonių mūsų šalyje pilna. Todėl bent tuos, kuriuos turime, mokėkime įvertinti ir pasiruošti su derama pagarba.