Man visada atrodė keista, kad žmonės šitas dvi grupes suplaka į vieną. Juk šunų mylėtojai nuo „šunų mylėtojų“ labai skiriasi. Bet šito fakto daug kas gal ir nesupras, nes pirmiausia reikia suprasti paprastą dalyką: jei turi šunį dar nebūtinai esi šunų mylėtojas.

Tad štai jums keletas skirtumų tarp dviejų grupių laikančių šunis:

1. Šunų mylėtojas prieš įsigydamas šunį visada pagalvos apie tai, ką gali duoti šuniui. Vos paeinanti močiutė su Sibiro haskiu vargu ar yra šunų mylėtoja. Arba močiutė gal ir myli šunis, bet tie, kurie jai nupirko tokį šunį – tikrai ne. Kančiai pasmerkti abu – tiek šuo, tiek šeimininkė.

2. Šunų mylėtojas rinkdamasis šunų veislę nesivadovaus mada. Jis nepirks Jorkšyro terjero ar kito šuns, nes „tokius visi laiko“. Mados ateina ir praeina, o tokie „madingi“ šunys papildo ir taip gausias prieglaudų globotinių gretas.

3. Prieš pirkdamas veislinį šunį šunų mylėtojas rimtai pasidomi veisle. Nesivadovauja mėlynomis akimis, nes tas mėlynų akių savininkas, gali be problemų sugriauti namus. Tuo tarpu „šunų mylėtojas“ rašo skelbimą feisbuke: „dvejų metų haskis, mėlynomis akimis, ieško naujų namų. Nebeturiu galimybės laikyti, nėra kam užsiimti su šunimi“.

4. Šunų mylėtojas supranta, kad iš pradžių šuo darys reikalus namuose, jis mokys šunį juos atlikti lauke, o ne iki pusės metų lauks, kol šuo išaugs ir susiprotės pats. Tie, kurie rašo skelbimą: „dovanoju 4 mėnesių kalytę, dovanoju, nes dedamės naują laminatą, bijome, kad sugadins“, tikrai nėra šunų mylėtojai.

5. Šunų mylėtojas vedžios savo šunį tvarkingai. Jis visada eis su šunimi, o ne paleis lakstyti vieną po rajoną. Šeimininkas, kuris tik įleidžia ir išleidžia šunį pro duris, nėra šunų mylėtojas. Kodėl? Nes miestas pilnas pavojų, jei gali išleisti šunį vieną į gatvę, vadinasi, esi pasiruošęs jo netekti.

6. Šunų mylėtojas dresuoja savo šunį, o ne didžiuojasi nevaldomu žvėrimi. Jis niekada neleis šuniui pulti žmonių ar kitų šunų. „Fu, negalima! Paleeeiiiiisk tą žmogų! Ateik čiaaaa!“.

7. Šunų mylėtojas rūpinasi savo šuns sveikata.

8. Šunų mylėtojas bent minimaliai nusimano apie šunis.

9. Šunų mylėtojai nelaiko savo šunų prie būdų. Airijoje turbūt nepamatysi šuns pririšto prie grandinės ir lojančio ant visko, kas juda. Jei Jurgis kaime turi 5 šunis, pririštus prie būdų, utėlėtus su išsišovusiais kaulais, jis nėra šunų mylėtojas.

10. Šunų mylėtojai neapsikrauna šunimis ir paskui nesiskundžia, kad „išvažiuojant į užsienį teko visus šešis šunis užmigdyti, nes niekas nepriglaudė“.

11. Šunų mylėtojai neišmeta savo šunų į gatves ar konteinerius. Tai daro tie, kurie šunis „myli“ teoriškai, nuperka vaikui šunį ir tik tada supranta, kad juo reikia rūpintis.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!