Nuo Kryžkalnio iki Tauragės labai daug šalutinių kelių, miško keliukų kur sankryža su pagrindiniu keliu žymima ištisine linija. Taip, aš esu tas žmogus, kuris beveik prieš metus neteko teisių trims mėnesiams. Pamenu, kaip lenkiau automobilį važiuojantį mažesniu nei leistinu greičiu, pradėjau lenkimą leistinoje vietoje, bet, deja, manevrą teko užbaigti jau kertant ištisinę liniją, todėl gavau baudą ir laikinai buvo atimta teisė vairuoti. Gavęs protokolą ir su protokolu susijusią medžiagą pamačiau, kad nežymėtas policijos automobilis važiavo 80km/h greičiu, kai greitis leidžiamas 90 km/h. Todėl pradėjęs manevrą anksčiau nei įspėjo mane kelio ženklas apie sankryžą jį užbaigiau jau tik prasidėjus ištisinei linijai.

Atgavau teisę vairuoti ir dažnai tenka važiuoti tuo pačiu keliu. Sankryžos pakankamai dažnos, įspėjantis ženklas apie šalutinį kelią pakankamai netoli sankryžos. Šiuo keliu galima važiuoti 90 km/h greičiu, nemažai važiuoja autobusų ir sunkvežimių. Esu labai atsargus, nes jau mane už tai baudė, bet ir tai nepavyksta visada išvengti šio pažeidimo.

Lenkiant sunkvežimį arba autobusą tik jį aplenkęs pamatai, kad jau pažeidi taisykles, nes pradėjęs manevrą dar įspėjančio ženklo nematai, o aplenkiant transporto priemonę jau esi padaręs nusižengimą, kuris atima teisę vairuoti nuo 3 iki 6 mėnesių. Kartą stebėjau visas sankryžas. Yra didelių ir tikrai intensyvesnių sankryžų, kuriose leidžiama lenkti, nedraudžia nei kelio ženklai, nei kelio ženklinimas ir yra miško keliukų, kurie traktuojami kaip sankryža ir per ją kirtęs ištisinę prarandi teises.. Šitame kelyje matomumas puikus, mažiausiai matosi keli kilometrai į priekį. Kodėl taip dažnai tos ištisinės, kurių net jau labai saugodamasis ir važiuodamas leistinu greičiu ir lenkdamas transporto priemonę neišvengsi? Ar skiriama bauda adekvati padarytam nusižengimui? Ar čia naujas verslo modelis valstybėje? Nes praradęs teises ir susimokėjęs baudą dar turi išklausyti kursus, kurie kainuoja nuo 90 eurų...

Kodėl nežymėtas automobilis važiuoja tik 80 km/h greičiu, kai leidžiama 90? Kodėl stabdomas eismas? Tokiu greičiu važiuojantį automobilį lenkti užtrunka laiko ir net pradėjęs lenkimą leistinoje vietoje pastebi, kad užbaigdamas manevrą jau esi priverstas kristi ištisine linija žymimą sankryžą ir padarei nusižengimą? Ar tyčia kelių policija taip provokuoja žmones pažeisti taisykles važiuodami lėtai ir versdami juos lenkti ten, kur sankryžos dažnos ir arti viena kitos? Esu vietinis gyventojas ir kelią žinau mintinai, man išvengti sudėtinga tokių nusižengimų, bet žmonės, nepažįstantys šito kelio, tikrai daro nusižengimus ir žaidžia loterijoje. Skaičiavau, vidutiniškai 5 mašinos man važiuojant šiuo keliu padaro tokį nusižengimą, tikiu, kad dalis jų ir to nenorėdami.

Kiekvieną dieną važiuojant šiuo keliu dalyvauju loterijoje...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!