Žiūrėjau pro langą į tokį „karą“ viename Lietuvos didmiestyje ir negalėjau nesibaisėti. Na gerai, gražu tie fejerverkai, malonu matyti jų figūras aukštai danguje. Bet kokį smarvės ir dūmų šleifą šitas grožis paliko! Neįmanoma net lango atidaryti – akis graužia! O juk tas pats – visoje mūsų planetoje, dėl kurios taršos ir šilumos efekto sumažinimo taip kovoja žalieji ir visokios ten gretos! Kur jų balsas dabar?

Tūkstančiai tonų teršalų apgulė mūsų Žemę, šitiek sprogusių petardų toliau sėkmingai šildė ir taip per daug įkaitusios planetos orą, kurio temperatūra kasmet grėsmingai kyla, ir – nieko? Visiems kovotojams prieš gamtos taršą viskas gerai? Juolab, kad ir daugiau blogybių susiję su šiais sprogdinimais – kiek nukentėjo žmonių, kiek jų kreipėsi į medikus dėl sužalotų plaštakų, akių ir kitų kūno dalių? O kiek gyvūnų, persigandę to šiurpaus tratėjimo, iš baimės pabėgo iš namų ir dabar nesėkmingai ieškomi? Be abejo, tai visų pirma gyvūnų šeimininkų kaltė, vis dėlto nejau mes esame tokie zombiai, kad negalime apsieiti be to šurmulio prie fejerverkų dėžių naujametę naktį?

Kilo dar vienas klausimas – kodėl niekam, taip pat ir garsiajai kovotojai už planetos švarą Gretai ir jos kompanijai nekliūva artėjančių Naujųjų metų proga miškuose masiškai kertamos eglutės? Juk tik maža jų dalis surandama tuose plotuose, kur tikrai reikia valyti teritoriją. Daugiausia eglučių nukertama ten, kur jos buvo didžiausia ir gražiausia miško puošmena, kartu ir švarios gamtos dalelė!

Nesuprantamas man toks kovotojų dviveidiškumas.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!