Antra klaida buvo važiuoti pro Katedrą.

„Čia kažkoks renginys vyksta, ar ne? Prezidentas pasirodys?“

„Neee, čia eglė“

Jooo. Visą mielą savaitę negaliu atsistebėti žmonių ir mašinų srautais, kuriuos sukėlė įžiebta Kalėdinė eglė ir penki kioskai su meduoliais, muilais ir žvakėmis (dar prieš mano išvykimą buvo tokie patys ir Kazio mugėje, ir Sostinės dienose, ir šitoje mugėje, ir visur kitur...). Bet čia kaimiečiai taip linksminasi, aš suprantu.

Pakalbėkime apie miestiečius.

Kas darosi su pėsčiųjų kultūra Vilniuj?

Pirmas dalykas: žmonės nuolat eina per raudoną šviesą. Geriausiu atveju vienas gudrus apsižvalgęs nubėga, o kvailių gauja aklai seka, ir išlenda mašinai prieš nosį, nes gi asilai eina per raudoną, bet net nepažiūri iš kurios pusės mašinos atvažiuoja, kad bent atšokt galėtų... Na nepaaiškinama... O labiausiai apmaudu, kad vairuotojas atsakytų...

Antras dalykas: ėjimas ne per perėją. OK, OK, aš žinau, kad yra vietų, kur gana saugiai galima pereiti ne per perėją, kur jau metų metus visi eina, pažiūri, jei nėra mašinų, ir eina. Bet tose vietose realiai jokio mašinų eismo (ar bent greičio) nėra, tad atleistina, aš ir pats taip darydavau. Bet kai išbėga į gatvę ir kaip kokiame Bangladeše vinguriuoja tarp mašinų, suabejoji, ar civilizuotoje Europos šaly esi... „YouTube“ yra toks video „Kathmandu Nepal Earthquake Traffic CCTV caught on camera April 25 2015“, kuris kažkada paplito kaip makabriškai juokingas vaizdelis, nes žmonės labiau stebėjosi ne žemės drebėjimu, o kaip nepaliečiai 0:55 pereina per gatvę.

Kažkas panašaus jau ir Lietuvoje... Gaila, kad tėvynainiai netobulėja...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!