Nekilnojamo turto kainos Vilniuje ir Kaune skiriasi, gal nelabai daug, tačiau vis tiek Vilniuje sklypas ar kaina už kvadratą yra didesnė. Jeigu kalbėtume apie taip pat didesnius miestus kaip Klaipėda, Panevėžys, Šiauliai, Alytus, Marijampolė... Lyginant su Vilniaus kainomis, kainos jau skiriasi būstų ne šiek tiek, gal net kartais, tad ar gyvenimas sostinėje yra privilegija, už kurią turi susimokėti?

Mes su žmona nuomavomės butą, susilaukėme vaiko ir sutaupėme pinigų pradiniam įnašui savam būstui. Kainos ar buto, ar kotedžo, ar namo beveik identiškos, tad nusipirkome sklypą ir ten pasistatėme namą. Bankui esame įsipareigoję 30 metų mokėti paskolą (nežinau, kiek reikia uždirbti, kad neimant paskolos galėtum sau leisti įpirkti namą) ir dabar dar mokėsiu NT mokestį, nes turtas įvertintas daugiau (180 tūkst.), nors mielai pasikeisčiau namu su premjeru, nes jo turto vertė juk juokinga, bet kažkodėl žodžio žmogus už deklaruotą kainą namo nepardavė (nors žadėjo)... Ir kvadratūra didesnė, ir keliukas dabar bus išasfaltuotas, kai aš žvirkeliu važiuoti turiu...

Taigi, mokėsime NT mokestį, mokame žemės mokestį, mokame už šiukšles pagal sklypo dydį (absurdas visiškas) ir tuo pačiu remiame gerovės valstybę. Nes piliečiai, kurie gali dirbti (neserga, neturi neįgalumo ir t. t.) tiesiog nedirba. Nedirba oficialiai. Gauna soc. būstus (kurių vertė taip pat manau netoli 150 tūkst. būtų Vilniuje), taip pat įvairios lengvatos, apmokami komunaliniai... Dauguma jų dirba be individualios veiklos ir iš šono prisiduria, dažnai net geriau, nei vidutinį atlyginimą gaunantis žmogus. Toks įspūdis, kad norima panaikinti visiškai atskirtį tarp tinginių ir dirbančių, bei besistengiančių, tik kas tada visus tuos mokesčius mokės?

Jei trims mėnesiams visi dirbantys mestų darbus ir valstybei ant sprando atsisėstų pašalpų prašydami, gal tuomet susivoksite ką darote?
Kodėl nuolat reikia įvesti naujus mokesčius ir pildyti biudžetą, kur tie pinigai nueina? Labai gaila, kad nėra valdžioje žmonių, kurie atstovautų interesus tų, iš kurių jie gauna algą, nes dabar svarbiausi visuomenėje tie, kurie nedirba ir visko nori už dyką, bet apie tai labai teisingai parašė Užkalnis.

P. S. Kas liūdniausia, kad net valdžiai pasikeitus, labai mažai tikimybės, jog mokesčius panaikins ar pakels minėtas lubas. Bet lietuviams tik vieni blogi. Įvedė per krizę PVM +21 proc. ir iki šiol visi kaltina konservatorius, bet kad iki šiol kitos partijos ir valdantieji to PVM nesumažino, tai čia nieko tokio.

Gražių artėjančių švenčių!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!