O dabar neįsižeiskite, mažesnių ūkių savininkai, bet pasakysiu: žalius kryžius pasistatėte sau, tiesą sakant, juos reikėjo sau statyti jau anksčiau. Dar tada, kai jūsų toks pat kaimynas ūkininkas dažnu atveju ėjęs kolchoze atsakingas pareigas pažinčių bei įtakos dėka tapo dideliu žemvaldžiu. Reikėjo statyti kryžių jau tada, kai jūsų kaimynas ūkininkas vėl pažinčių ir įtakos dėka sugebėjo įsisavinti europines lėšas kelis ar keliolika kartų, o tu strigai ant dirbtinai sukurto biurokratinio Europos pinigų padalinimo. Kodėl nestatei kryžiaus, kai tavo kaimynas ūkininkas, apeidamas tave ir įstatymą, susipirko daugiau nei 500 ha žemės. Užduok sau klausimą, ūkininke, kodėl dabar tas pats kaimynas ūkininkas žemvaldys šaukiasi tavo pagalbos eiti protestuoti...

Paguosiu tave, ne tu kaltas, kad tavęs nemyli Lietuvos žmonės, o tavo kaimynas didžiuojasi žemės plotais... Tiesa, ar žinai kiek žemių jis valdo ne savo vardu?.. Jei susimąstei, tuomet sveikinu, eik pas tą „ūkininką“ ir paklausk, kodėl jis būdamas finansiškai galingas ir įtakingas, negali prisidėti prie valstybės gerovės ir mokėti mokesčius kaip priklauso. Kodėl jis yra prieš progresinius mokesčius nuo ūkio dydžio?

O dabar reziume, kas vyksta, pagaliau reikia išdrįsti pasakyti, kad visi tie, kurie čia viską organizuoja ir yra tie įtakingi ir pažinčių pilni žemvaldžiai kaimynai, kurie apsuko tave, o dabar ieško kaltų kitur taip nukreipdami tavo dėmesį nuo savęs. Sėkmės susivokti!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!