Pats taip pat esu gan išvaizdus vyras, nestokojantis moterų dėmesio. Bet prie išvaizdos ir grožio yra priprantama. Nukrenta rožiniai akiniai ir pamatai, kad vis tik santykiai šąla, o jausmai blėsta. Po truputi, po truputį ir viskas pasibaigia. Keliai išsiskiria.

Jau gan nemažai laiko nieko šalia savęs neturėjau, o buvau giminaičio pakviestas į pokylį restorane. Abejojau ar eiti, ar neiti, nes vienas ten pasirodyti nenorėjau. Tad apsilankiau viename internetinių pažinčių portale, išsirinkau gan simpatiškai ir jaunai atrodančią, panašaus amžiaus moterį ir pradėjau bendravimą. Pokylis turėjo įvykti jau rytoj, todėl nusprendžiau netempti gumos ir eiti iškarto prie reikalo. Visų pirma paklausiau ar ji mėgsta avantiūras. Ji atsakė, kad priklauso kas per avantiūra, bet šiaip nelabai. Tiesiai šviesiai pasakiau, kad rytoj einu į balių ir kad man reikia poros, nes vienas ten neisiu. Garantavau jai saugumą ir pasakiau, kad jeigu kas jai nepatiks, tai iškviesiu taksi, galės saugiai grįžti namo. Dar truputį pasvarsčiusi ir paklausinėjusi detaliau apie pokylį, ji sutiko.

Atėjo dienos X vakaras. Drebančia širdimi privažiavau prie jos namų. Su jauduliu laukiau ir labai tikėjausi, kad ji neateis, nes jau pats buvau išsigandęs tokios avantiūros. Bet iš tamsos išniro siluetas ir ji pasirodė. Man atvipo žandikaulis ir dingo visas jaudulys. Ji atrodė, švelniai tariant, nekaip. Visiškai ne mano tipo žmogus. Amžiumi pasirodė daug vyresnė nei buvo nurodžiusi. Plaukai seniai nematę profesionalo rankų. Veidas pavargęs, šypsotis bijojo. Drabužiai senoviški. Kažkas ten megzto ar austo. Žemo ūgio ir ne pati liekniausia. „Och velnias“, pagalvojau aš. „O ką dabar daryti? Mano giminaičiai manęs nesupras. Jie šalia manęs įpratę matyti visai kitokias moteris“. Bet, visi jau buvo informuoti, kad būsiu ne vienas, o žeisti žmonių aš nemėgstu, tad nusišypsojau, pasisveikinau ir paklausiau, ar ji pasiruošusi avantiūrai. Ji kukliai linktelėjo savo maža galvyte.

Kol važiavome, ji vis prašė niekam nesakyti, kad tai mūsų pirmasis pasimatymas. Aš tokioje situacijoje nemačiau nieko blogo, bet ji, pastebėjau, labai jaudinasi. Supratau ją. Važiavo neaišku su kuo, neaišku kur, neaišku pas ką. Aš juk pažinojau visus, o ji nepažinojo nei vieno. Dar besišnekučiuojant automobilyje supratau, kad man įdomu jos klausytis. Kalba gražiai, rišliai dėlioja mintis ir jaučiasi, kad nieko nemeluoja. Atvažiavome. Supažindinau su saviškiais. Visi gan normaliai sureagavo. Niekas nieko nereplikavo ir nevertino. Vienas kitas stikliukas ir pamačiau, kad ji taip pat atsipalaidavo, nes pamatė, kad papuolė į gan šaunią kompaniją ir vakaras nusimato puikus. Taip ir buvo. Gyva muzika ir šokiai pokiai. Vakaras pasibaigė puikiai.

Kitą dieną man buvo keista. Kažkodėl galvojau tik apie ją. Nusprendžiau susitikti dar kartą ir paklausti, ar patiko vakarėlis. Susitikome. Aš jau į ją žiūrėjau kaip į seną gerą pažįstamą. Atrodė, kad pažįstami esame jau 100 metų. Daug kalbėjomės. Pasakojomės savo istorijas ir praeitį. Supratau, kad ji yra nuostabios sielos žmogus. Atvira, jautri, trokštanti padėti visiems, nors pačiai tos pagalbos reikia labiau ir be galo mylinti gyvūnus. Gal kiek per daug patikli, nes jau po savaitės žinojau visus jos slaptažodžius ir be vargo galėjau naršyti po jos elektroninį paštą ar feisbuką. Aš to nedariau, bet tai rodė, kad ji neturi ką slėpti ir kad mūsų įsibėgėjantys santykiai jai rūpi.

Dabar jau greitai bus treji metai, kai mes esame kartu. Gražiau apsirengėme, susitvarkėme kai kuriuos kosmetinius dalykus ir aš nebeįsivaizduoju patrauklesnio žmogaus šalia savęs. Mano giminaičiai dabar dažniau skambina ne man, o jai, patarimo ar šiaip švelnesnio žodžio. Vis dar esame kviečiami į pokylius, bet dar iki šiol ji man primena, kad nebandyčiau niekam prasitarti koks buvo mūsų pirmasis pasimatymas, o aš pagaliau esu laimingas. Kai bežiūrint filmą ji prisiglaudžia ir padeda galvą ant peties, jauti, kad yra žmogus, kuriam esi svarbus.

P. S. Tad visi, kas pirmame pasimatyme pabėgote nepabandę pabendrauti su žmogumi žinokite, kad yra tikimybė, jog savo laimę pražiopsojote.

P. P. S. O visiem tiems, kurie nori sužinoti atsakymą į amžinai kankinantį klausimą: tai buvo ar nebuvo per pirmą pasimatymą? Atsakau: buvo. Tik mums abiems tai nėra pats svarbiausias dalykas pasaulyje.

***

Jaudulys prieš pirmąjį pasimatymą ir drugeliai pilve, einant susitikti su sena simpatija – nesupainiojami su niekuo. Deja, ne visi pasimatymai – tobuli.

Filmas „Tobulas pasimatymas“ ir DELFI kviečia prisiminti patį blogiausią, beprotiškiausią ir kurioziškiausią pasimatymą, kurį patyrėte. Gal pirmasis susitikimas baigėsi didžiule gėda? Gal jūsų pora pasirodė esantis visai kitoks, nei nuotraukose socialiniuose tinkluose? Gal nepagarbiai elgėsi su padavėju? Gal dar pirmojo pasimatymo metu norėjo supažindinti su tėvais ar pabėgo, nesusimokėjęs už vakarienę?

Dalykitės smagiausiomis ir liūdniausiomis istorijomis su DELFI, o blogiausios pasimatymo istorijos autoriui už patirtį atsilyginsime tikrai „Tobulu pasimatymu“ – privačiu filmo seansu dviem ir prabangia vakariene. Taip pat ne pirmos vietos nugalėtojai pretenduoja į penkis kvietimus dviems į filmą „Tobulas pasimatymas“. Visos istorijos bus publikuotos DELFI.

Rašyk el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Blogiausias pasimatymas“ arba pasinaudok forma apačioje.

Filmo aprašymas

„Tobulas pasimatymas“ – lietuviška romantinė komedija apie pradinių klasių mokytoją Liną (akt. Jurgita Jurkutė), kuri svajoja sutikti savo gyvenimo meilę ir pasiryžta nueiti į aklą pasimatymą. Kai jos pora nepasirodo, prie staliuko prisėdęs populiarios TV laidos vedėjas Tomas (akt. Leonardas Pobedonosvecas) įžūliomis pastabomis galutinai sugadina ir taip nevykusį vakarą. Negana to, vėliau jis išsityčioja iš naivuolės savo laidoje, o galiausiai įžeistai vienišei pateikia pasiūlymą, kurio atsisakyti neįmanoma.

Ar pavyks tokiems skirtingiems žmonėms dirbti kartu? Ar įmanoma rasti meilę internetinių pasimatymų labirintuose? Kiek varlių reikės pabučiuoti Linai, kad surastų princą ant balto žirgo? Ar pirmasis pasimatymas gali būti tobulas?

„Tobulas pasimatymas“ – romantinė komedija, pilna gyvenimiškų nesusipratimų, nuoširdžių jausmų, netikėtų šeimyninių dramų ir, žinoma, viską nugalinčios meilės.