Manau, per anksti piktinamasi dėl pasirinktos dangos sprendinio. Kol kas nuotraukose tai labiau panašu į statybvietę aplink išvažinėtas gruntas, pilkas betonas, emociškai nepatrauklus, lyginant su žaliuojančia pieva prieš tai, tačiau pasibaigus statybos darbams, sužaliavus pievoms, išpildžius galutinius architekto sumanymus, bendras vaizdas bus kur kas patrauklesnis, reikia tik kantrybės. Kad aikštė buvo reikalinga, tai tikrai yra faktas, tačiau galima būtų diskutuoti kokio tipo grindiniu grįsta. Galbūt lauko riedulių ar granito trinkelių, tačiau vėlgi, kol nepamatėme vientiso galutinio esamos aikštės vaizdo, sunku lyginti. Raudono granito intarpai koreliuos su pačia bažnyčia.

Sutinku, kad miestų gyventojams laukinė gamta, laukinė pieva yra labai emociškai patraukli, natūralu, kad kyla pasipiktinimas ir noras viską išlaikyti kaip buvę, tačiau kaimo bendruomenės lūkesčiai, rajono bendruomenės lūkesčiai taip pat svarbūs. Šiai vietai atgijus, visa vietovė pajus pakilimą, garantuotai taps labiau patraukli ir turistams, ir rajono svečiams, ir vietos gyventojams.

Diskusija yra labai gerai, tačiau, kaip bebūtų, galima užčiuopti tam tikrų politikų norą pasinaudoti šia situacija, sukelti bereikalingą erzelį, tendencingai dedant specialiai tam tikru kampu darytas fotografijas, kuriose vizualiai atrodo, kad betonas eina iki pat bažnyčios pastato ir neatskleidžiant visos padėties, kaip yra. Dar blogiau, kad įveliamos valstybinės institucijos, tuoj pat viešai nulinčiuojami valdininkai, kaip šou dalis pradedami sovietiniai patikrinimai.

Situacija tokia, kad visos tvarkybai būtinos procedūros įvykdytos, leidimai gauti. Vieniems gražu, kitiems galbūt nelabai. Bet čia natūrali garbių architektų diskusija, vieni alpsta iš grožio, kiti peikia banalumą, tai vyksta kaskart. Prisiminkime Kauno arenos statybą, Laisvės alėjos atnaujinimą ir kitus didesnius projektus...

Tik dar niekad nebuvo taip į garbių architektų diskusiją kas gražu, o kas ne, įsijungę šalies politikai ir priverstinai pajungtos valstybinės institucijos. Ar jaučiate skirtumą?