Esame labai dėkingi visiems medikams už jų pagalbą ir profesionalumą (gulėjome Kauno klinikų reanimacijos skyriuje, vėliau traumų). Ligoninėje buvome gydomi tris savaites, po operacijos daktarė pranešė, kad bus reikalinga reabilitacija, turėsime vykti į sanatoriją, gydytoja rekomendavo Kačerginėje esančia vaikų sanatoriją „Žibutė“, iki šio tragiško gyvenimo įvykio niekada nebuvome susidūrę su sanatorijos paslaugomis, net nustebau, kad yra ir Kačerginėje, visi žinome apie Druskininkus, Palangą, bet čia – Kačerginė ! Pirma mintis šovusi į galvą, ar tikrai ten „gera“ sanatorija? Juk kiekviena savo vaikui norime duoti maksimumą, o dar kai kalba pasisuka apie sveikatą...

Pradėjau internete ieškoti atsiliepimų, nuomonių, tačiau naujausi įrašai buvo gal 8 metų senumo, vieno asmens ir nelabai koks. Turiu nuomonę , kad visko visur būna... Gal reiklus pacientas buvo, o gal iš tiesų ten nieko gero?!

Iš palatoje gulėjusios mamos sužinojau, kad yra galimybė į sanatorijose išsipirkti viešbučio paslaugą kitam savo vaikui, mums tai buvo labai aktualu, nes namuose buvo likusi 3 metų sesė. Su šiuo tikslu , kad galėtume atvykti visi trys, nusprendžiau pasiskambinti ir pasikonsultuoti, apie šią galimybę. Tarsi likimo pirštui būtų buvę lemta Palangos sanatorijoje ragelio nepakėlė, skambiname į Kačerginę... Valio! Ragelį pakelia švelnus, malonus ir paslaugus moters balsas, mūsų pokalbis trunka beveik 10 minučių, smulkiai ir tiksliai papasakoja apie apgyvendinimą, maitinimą, papildomos lovos išsipirkimo galimybes, kainas – kurios neįtikėtinos mažos šiuo metu Lietuvai. O paklausus apie mokamą palatą, kolegiškai pataria, pirmiausia įvertinti bendrąsias, o vėliau galėsime nuspręsti ką pasirinkti (ir iš tiesų, NEPRIREIKĖ, nes man ir dviem mano vaikams, buvo sudarytos sąlygos gyventi vieniems didelėje, turbūt daugiau nei 40 kvadratinių metrų palatoje). Pokalbis telefonu buvo toks nuoširdžiai paslaugus, kad vidinis balsas man kuždėjo, nesiblaškyti ir važiuot gydymą tęsti į Kačerginės sanatoriją.

Nedetalizuosiu smulkiai kiekvienos situacijos sanatorijoje, o bendrais bruožais noriu apžvelgti, kodėl verta važiuoti ir rinktis būtent šią gydymo įstaigą. Tik nepagalvokit, kad tai reklama, tai tiesiog nuoširdus patariamasis laiškelis kitai informacijos ieškančiai mamai.

Didysis sanatorijos „Žibutė“ stebuklas yra joje dirbantys žmonės, visi, neišskiriant nei vieno. Daktarės nuostabiai švelnios ir tikrai kompetentingos, atsakančios į klausimus išsamiai, aiškiai, net ir bendraisiais sveikatos klausimais, pateikiančios informaciją apie vaistų veikimo principus ir jų įsigijimo galimybes ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse, su tikslu, kad jų bus galima įsigyti net 7 kartus pigesnių, nors veikimas identiškas ir gamintojas kokybiškas bei patikimas. O svarbiausia daktarai šioje įstaigoje į ligoniuką žiūri kaip į vieną visumą, gydymas yra sisteminis, neišskiriama, kad jei gydome ranką, tai alergiją pasigydysite vėliau... Vaiko sveikata ir savijauta domėjosi ne tik gydantis gydytojas, tačiau ir koridoriuje sutiktas kitas gydytojas pasiteiraudavo kaip sekasi, ar viskas gerai. Kiekvienas, pabrėžiu, kiekvienas personalo žmogus, abiems vaikams nusišypsodavo, pakalbindavo, domėdavosi, kaip sekasi, KASDIEN.

Svarbu paminėti, kad personalas nėra jaunos studentės, o brandaus amžiaus moterys ir joks sovietinis požiūris į žmogų čia negalioja. Net vyrai, kurie nešė mums maistą į gyvenamąsias patalpas (nes nereikėjo eiti į valgyklą, dėl mažo vaiko amžiaus) visada buvo su šypsena ir kalbino mažuosius. Dažnai tokiose įstaigose sunku bendrauti su aptarnaujančiu personalu – valytojomis, todėl ši sanatorija – išimtis. Dirba tikrai nuostabios ir supratingos moterys, kruopščios, tvarkingos ir atsakingos. Mielos mamos, kurios atostogavote Turkijos ar Egipto kurortuose, puikiai žinote, personalo požiūrį į mažus vaikus, kaip mielai ten su jais bendraujama, tai vat – visą šį aptarnavimą mes gavome Kačerginėje.

Procedūros ir kineziterapeutų darbas taip pat nuostabus. Pirmoji taisyklė – sukurti vaikui saugumo jausmą, užmegzti santykį. Didžiulis supratingumas, bendradarbiavimas... Sanatorijoje gyvena daug vaikų be tėvelių, paauglių, su kiekvienu elgiamasi labai pagarbiai, mandagiai. Daug gerų žodžių galima kalbėti... Visi darbuotojai rūpinasi pacientais, visiems rūpi ir tvarka, ir vaiko sveikata.

Nuoširdžiai dėkojame visam Kačerginės sanatorijos „Žibutė“ personalui, gydytojai Laurai Kazakevičienei, kineziterapeutei Jurgitai.

Mielas Kauno klinikų Vaikų traumų skyriaus personale, mokykitės bendravimo su vaikais iš savo kolegų.

Linkime visiems būti sveikiems.