Paskutinis sumanymas toks, dėl kurio peticija jau sukurta. Sostinės savivaldybė priėmė sprendimą panaikinti leidimą taksi automobilių judėjimą viešojo transporto A juostomis, kurį nutarė išbandyti vienoje Vilniaus Ukmergės gatvės dalyje. Tai reiškia, kad taksi automobiliai piko metu papildytų spūstyse stovinčiųjų gretas, kas padidintų keliaujančiųjų kelionės kainą.

Atkreiptinas dėmesys, kad Vilniaus miesto savivaldybė, pastaruoju metu ypač piktybiškai ignoruoja taksi paslaugas visuomenei teikiantį transportą, ribodami jo mobilumą miesto gatvėse, viešojo transporto A juostose, nepažymėdami leidimo jomis darniai judėti.

Tokiu būdu miesto savivaldybė pamiršta, kad taksi transportas yra miesto infrastruktūros dalis, teikiantis viešą keleivių pervežimą, užtikrinantis greitą, saugią ir patogią kelionę miesto gyventojams, tiek jos svečiams, kurie pasirinko tokias paslaugas, kaip alternatyvą miesto maršrutiniam transportui.

Reikalaujame išplėsti ir grąžinti taksi automobilių teisę judėti miesto gatvių atkarpose pažymėtose „A“ raide eismo juostomis be apribojimų, kas yra laikoma gera praktika daugelyje pasaulio šalių. Neatimti visuomenės teisės į geras alternatyvas pagal poreikį.

Biurokratijos tikrai nebus. Nerašysime. Atsakymo po 30 dienų nelauksime. Tiesiog kovoti su savivaldybe raštais beprasmiška. Numatytos radikalios priemonės. Vairuotojai išeis i gatves.