Prieš du mėnesius su šeima priėmėme patį geriausią sprendimą gyvenime ir grįžome gyventi į Alytų iš Vilniaus. Žodžiais sunku apsakyti, kaip gera buvo čia grįžti gyventi, koks neapsakomai gražus šis miestas, koks grynas oras, parkai, dviračių takeliai, Dailidės ežerėliai mieste, gamtos grožis pro langą... čia yra viskas, ko gali norėti žmogus!

Turbūt, kad suprastumėte apie ką kalbu, Jums reikėtų atvykti ir pasivaikščioti Nemuno pakrante, nueiti iki Baltosios rožės pėsčiųjų tilto... Pamatyti kokia nuostabi ir pilnatvę teikianti gamta mus supa...

Paskutinėmis dienomis norisi tik verkti, tramdau save iš paskutiniųjų, bet sunkiai pavyksta. Šis nuostabus miestas ir rajonas skendi dūmuose. Ir mes, čia esantys žmonės, gamta, gyvūnija absoliučiai niekam nerūpime. Sakysit perdedu? Patikėkite, tikrai ne. Mes rūpime tik vietinės valdžios atstovams ir tik vieninteliam Aplinkos ministrui. Visi kiti, atleiskite, bet jie elgiasi kaip tie žmonės, kurie neturi vaikų, bet auklėja visus tėvus, kaip auginti vaikus. TAIP, būtent taip ir yra viskas.

Šiandien yra 7-oji gaisro diena... TAIP, tiek laiko yra teršiamas šis nuostabus miestas ir rajonas, gamta, gyvūnai ir mes esame niekam neįdomūs žmonės.

Vakar žiniasklaidoje prasidėjo spekuliavimas informacija... Jau girdžiu, kaip kalbina vidaus reikalų ministrę ir teigia, kad mes, alytiškiai, įspėjamąsias žinutes gavome šeštadienį, t. y., 4-ą gaisro dieną. MELAS, pirmoji žinutė mus pasiekė trečiadienio 8 val. ryto, vėliau 13 val. buvo įspėta apie pavojų sveikatai. Ir visas kitas likusias dienas mes nuolat gaudavome informaciją iš mūsų vietinės valdžios, o dar tiksliau, iš miesto mero N. Cesiulio feisbuko paskyros ir dar pasiekdavo įspėjamosios žinutės telefonu.

Šie žmonės darė ir daro maksimumą, kad mes būtume saugūs, kad gaisras kuo greičiau būtų užgesintas. Deja, visi kiti mus pamiršo... ir tai joks hiperbolizavimas, mes realiai niekam nerūpime. Prie viso to, dar bandoma parodyti, kad mūsų vietinė valdžia kažko nepadaro, kažko neinformuoja...

Patikėkite, kaip pikta. Ir žmonės jau pavargę ir tikrai patikinu Jus, mes stosime ginti mūsų miesto valdžios atstovų, kurie vieninteliai šitame pragaro kelyje rūpinosi mumis. Mes neleisime, kad būtų pilamas purvas žiniasklaidoje ant tų žmonių, kurie dieną naktį nuo pirmos gaisro dienos dėjo visas pastangas, kad būtume saugūs ir visas šis košmaras greičiau baigtųsi.

Aš Jus kviečiu, atvykti čia į Alytų ir pamatyti realią situaciją, o ne klausyti 5 minutėms atvažiavusių ministrų kalbų, kurie absoliučiai nieko nepadarė, tik pasifotografavo, pabaksnojo pirštu ir išvažiavo...

Labai tikiuosi, kad Jūs išgirsite MUS, ALYTIŠKIUS, Jūsų Gerovės valstybės žmones, kurie Jumis vis dar tiki!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!