Kai paklausėme, kas čia per elgesys su klientais, vairuotojas įsiuto dar labiau ir pasakė, kad mūsų šeimos draugas nevažiuos šiuo reisu, esą, jis neblaivus. Kadangi mes puikiai žinome, kad šis žmogus visiškai nevartoja alkoholiniu gėrimų, paaiškinome, kad negali neįleisti žmogaus, nepatikrinę jo alkoholio matuokliu.

Vairuotojas atnešė alkotesterį, jokių dokumentų dėl aparato patikros nepateikęs, davė pūsti. Aparatas neveikė, žmogus pūtė ne 8 sekundes, o apie 15 sekundžių, bet matuoklis nieko nerodė. Vairuotojas pradėjo rėkti, kad žmogus blogai pučia. Mergaitė, dirbanti su juo, išėmė alkotesterio bateriją ir perkrovė įrenginį. Mūsų keleivis pripūtė 3 nulius ir sėkmingai sėdo į autobusą.

Po mūsų draugo įlaipinimo, pradėjo tikrinti visų keleivių blaivumą. Už mūsų stovėjo visiškai adekvatūs vyrukai, kurie, kaip pasakojo, buvo atvažiavę pasisvečiuoti į mūsų sostinę. Jie įpūtė 0.74 promilės. Tuo tarpu vairuotojas įgrūdo užsieniečiams bilietus į rankas ir pasakė, kad į šį autobusą jie neįlips. Keleivis pareiškė nepasitenkinimą, kadangi adekvačiai elgėsi, nesivoliojo, kalbėjo raiškiai ir negalėjo važiuoti namo tik dėl šio nesusipratimo. Vienas iš vyrų pareikalavo pinigų grąžinimo, bet vairuotojas užtrenkė bagažo skyriaus duris ir nusijuokęs pasakė, kad jam niekas pinigų negrąžins. Ukrainos pilietis paprašė paaiškinimo, kodėl parduodant bilietą, jam niekas nieko nesakė, kadangi prieš pat išvykimą jį įsigijo. O štai nuėjus iki autobuso, nebeįleido. Vairuotojas su visu ekipažu nieko neaiškinęs įlipo į autobusą ir ruošėsi uždaryti duris.

Nepatenkintas ir ant ledo paliktas klientas įkišo ranką tarp durų ir reikalavo paaiškinimo ir pinigų grąžinimo. Tuo tarpu antras vairuotojas smogė kitataučiui į galvos sritį ir vairuotojas, kuris agresyviai elgėsi visą keleivių laipinimo laiką, griebė keleivį už kaklo. Taip pat sakyti, kad klientas nenaudotų kumščių, nors aiškiai matėme, kad žmogus tiesiog norėjo teisybės, kaire ranka laikėsi, kad neužsidarytų durys, o dešinėje rankoje laikė bilietą, dėl ko buvo sulaukė fizinio vairuotojų atsako. Taigi, gavo į veidą ir buvo paliktas likimo valiai Vilniaus autobusų stotyje.

Dalinuosi su jumis šia istorija, kadangi esu Lietuvos Respublikos pilietis ir man gėda, kad taip žvėriškai elgiasi su kitataučiais tokie vairuotojai. Mano nuomone, neturėtų patikėti tokiems agresyviems žmonėms dviejų aukštų autobuso, kadangi žmonės, agresyvūs gyvenime, tokie patys ir kelyje. Manau, reikėtų visada priminti ir paaiškinti vairuotojams, kada leidžiama naudoti fizinę jėgą.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!