Artimiausias kitas sporto klubas yra „Fitus“, bet kaina mums yra per didelė. Tačiau teko labai nusivilti, nes pasirodo, kad tokio amžiaus vaikų nepriima. Kaip mane informavo, dėl to, kad vaikai nebėgiotų ir netrukdytų kitiems klubo lankytojams. Aišku, primygtinai siūlė kitus klubus, nes Vilniuje jų yra daug, bet juk visi, kurie turime vaikų, įvertiname galimybes: ar sugebės dirbantys tėvai važinėti po visą miestą, o jeigu vaikų ne vienas, atsiranda iššūkis vaikus nuvežti į būrelius (mes su vyru turime tris vaikus)?

Kitas svarbus aspektas, juk dabar Sveikatos apsaugos ministerija taip atkakliai siūlo sveiką gyvenseną (mitybą, fizinę veiklą), kelia problemą dėl nutukimo. Bet pasirodo, jei nori savo vaikui ugdyti sveikos gyvensenos sampratą, durys yra uždarytos, o juk Fabijoniškių baseinas priklauso Vilniaus miesto savivaldybei ir jis turėtų būti prieinamas visiems. Kodėl būtent Fabijoniškių baseinas? Ogi dėl to, kad mums arti nuvažiuoti, priimtina kaina ir yra grupinių užsiėmimų, kuriuose išmoktume taisyklingai atlikti pratimus.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Komentuoja Fabijoniškių baseinas

Ačiū už Jūsų išsakytą nuomonę dėl paauglės lankymosi sporto klube. Paaugliai ir sportas – šiuo metu yra aktuali tema, tačiau tėvai dažnai skatina vaikus užsiimti profesionaliu sportu per anksti, kas gali padaryti didelę žalą dar besivystančiam vaiko organizmui, dėl ko patirta trauma gali turėti didelės reikšmės ateityje.

Pagal Fabijoniškių baseino ir sporto klubo Vidaus tvarkos taisykles, tik sulaukęs 16 m. amžiaus vaikas su raštišku vienu iš tėvų sutikimu gali lankytis sporto salėje/ grupiniuose užsiėmimuose.

Aptarnaujantis personalas visuomet suteikia išsamią informaciją lankytojams nuo kokio amžiaus galima naudotis mūsų teikiamomis paslaugomis nepriklausomai nuo to, ar tai būtų vandens ir pirčių zona ar treniruoklių salė.

Šis atvejis tikrai nebuvo išimtis ir turbūt įvyko kažkoks nesusipratimas. Mergaitės mamai informacija, kad paauglė, kuriai nėra 14 metų negali lankytis dėl lankytojų nepasitenkinimo, triukšmo ar bėgiojimo salėje ir kitų priežasčių tikrai negalėjo būti suteikta ir tokios informacijos negalime patvirtinti. Visada yra komunikuojama, kad visa tai yra tik dėl jų pačių vaikų saugumo ir jų sveikatos būklės.