Pasibaigus parduotuvės darbo laikui, skambindavo pardavėjos dėl kilusių problemų. Darbdaviai ir vadovai galėjo susisiekti su manimi ištisą parą.

Vieną dieną pasakiau sau „STOP“. Sekmadienį išjungiau telefono garsą, kad galėčiau nors truputį pailsėti. Pirmadienį gavau griežtą papeikimą už darbo drausmės pažeidimus, nes sekmadienį neatsiliepiau į vadybininkės skambutį.

Labai susinervinau, nuėjau pas direktorę aiškintis. Ramiai pasikalbėjome ir aš iš vedėjos pareigų buvau perkelta į mažą krautuvėlę dirbti eiline pardavėja. Man iš karto palengvėjo, nes supratau, kad pastačiau darbdavį į vietą. Dar geriau man pasidarė, kai kažkoks klientas pasiskundė vadovybei, kad nemaloniai su juo bendrauju. Direktorė už tai nubaudė mane papeikimu. Tai buvo antrasis darbo drausmės pažeidimas per metus, todėl po trečiojo pažeidimo būčiau „išmesta“ iš darbo. Drąsiai išrėžiau visą tiesą direktorei į akis. Man buvo pasiūlyta savo noru išeiti iš darbo arba dirbti kaimo parduotuvėje, už 20 km nuo rajono centro. Aš iš karto apsisprendžiau, kad geriau jau dirbsiu kaimo krautuvėje, bet bedarbe nebūsiu. Taip ir pasakiau direktorei tiesiai į akis.

Dabar dirbu sau ramiai, esu pati sau vedėja, pati pardavėja. Bendrovės vadovai manęs nemato, jie už 20 kilometrų biure sėdi. Kol kitos mano kolegės dėl problemų darbe anoniminius skundus Darbo inspekcijai rašinėja, aš sau ramiai dirbu. Net kai darbo inspektoriai klausinėjo manęs apie problemas mūsų darbe, aš drąsiai VDI inspektoriui į akis pasakiau: „MAN VISKAS GERAI!“.

Patarimas kitiems. Niekada nebijokite išsakyti savo nuomonę tiek darbdaviui, tiek vadybininkui, tiek darbo inspektoriui. Tik šitaip mes turėsime darbus, gausime algą. Ir jokie darbo inspektoriai mūsų vadovų neišgąsdins.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

SAVAITĖS TEMA: Kaip aš pastačiau į vietą savo viršininką. Pasidalinkite savo darbine patirtimi su DELFI skaitytojais! Galbūt jums teko susidurti su nepagarbiu vadovo elgesiu ir imtis veiksmų, kad tai nesikartotų? O gal teko išeiti iš darbo dėl nepakenčiamos darbo atmosferos? Rašykite el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Darbas“ arba pasinaudokite platforma apčioje. Anonimiškumą garantuojame, tačiau nurodykite savo kontaktus, kad galėtume susisiekti

Įdomiausios istorijos autoriui padovanosime DELFI gertuvę.