Vakar autobuso stotelėje priėjo pagyvenęs vyras ir ėmė rusų kalba klausinėti apie talonėlius, kokios būna važiavimo nuolaidos, kiek laiko jie veikia. Mandagiai atsakiau, nes maniau, kad jis iš tiesų nežino, kad žmogui reikalinga pagalba. Kai įlipau į autobusą, jis atsistojo šalia. Ėmė pasakoti apie tai, kad jam 69-eri metai, tačiau niekas tiek neduoda, apie tai, kad tarnavo tarybinėje armijoje ir numušė tuziną amerikiečių lėktuvų bei tai, kad tuo labai didžiuojasi.

Pasakojo, kad jei nebūtų sugriuvusi Tarybų Sąjunga, kaip kariškis būtų išėjęs į pensiją 55-erių metų, o dabar reikėjo dirbti daug ilgiau. Vėliau klausė kiek man metų, atsakiau, kad tai nėra svarbu (šiaip mano tėvas už jį jaunesnis). Bendrauti man nebuvo įdomu, todėl susidomėjimo nerodžiau, tačiau į klausimus atsakydavau.

Vėliau sakė, kad nerūko, ir būtent dėl to taip gerai atrodo. Paklausė manęs, ar aš rūkau. Atsakiau, kad ne. Ir tuo momentu atsitiko tai, ko nesitikėjau – jis griebė mano galvą ir savo seilėtomis lūpomis įsisiurbė į mano plaukus. Negalėjau jo atplėšti nuo savęs, užtruko dar kiek laiko, kol pagaliau sugebėjau jį nustumti. Autobuse buvo pilna žmonių ir aš sušukau, bet į tai niekas niekaip nereagavo. Išsivadavusi išlipau, o man išlipant diedas pasakė, kad važiuoja iki Giedraičių stotelės.

Parėjusi namo palindau po dušu ir stovėjau labai ilgai. Prausiausi keliomis muilo rūšimis, nes vis dar atrodė, kad esu nešvari.

Šlykščiai jaučiuosi iki šiol.

Po to paskambinau draugei. Ji yra pasakojusi, kad ir ją miesto transporte yra graibę diedai ir kad jiems atrodo, jog toks elgesys yra visiškai tinkamas. Ir tai, kad daugelis moterų nesikreipia į policiją, juos tik dar labiau padrąsina. Ji sakė, kad autobuse turi būti vaizdo kameros, todėl nebūtų sunku peržiūrėti įrašą ir dar nepraėjo daug laiko, todėl vis dar galiu paskambinti į policiją ir užregistruoti šį įvykį.

Paskambinau. Atsiliepęs vaikinas išklausė mano pasakojimo, paklausė mano adreso ir pasakė, kad perduos policijai. Už keliolikos minučių paskambino policijos atstovas (iš balso girdžiu, kad taip pat – nebejaunas vyras) ir sako man: „Kaip supratau, jus kažkas kibino autobuse?“. „Ne, ne visai taip – autobuse mane graibė senas smirdantis diedas...“ Įdomu, ar kai ką nors išprievartauja, policija tai taip pat vadina „kibinimu“?. „Kokie diedai, tokia ir policija“, - pakomentavo draugė.

Skambinęs policininkas patarė užregistruoti įvykį per e-policiją, tačiau nieko nebedariau...

O diedas turbūt vėl stovi stotelėje ir dairosi jaunos gražios moters, kurią galės pakalbinti, o po to – ir pagraibyti.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Ar jums irgi teko patirti priekabiavimą viešoje erdvėje, darbe ar atrodytų saugioje namų aplinkoje? Pasidalinkite savo patirtimi, kaip reagavote, ką darėte? Rašykite el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu arba pasinaudokite forma apačioje.