Mažų miestelių gyventojams gal ir keista, kad į parduotuvę žmonės važiuoja automobiliu, bet Vilniuje tai yra įprasta, ypač kai iki artimiausios parduotuvės ne vienas kilometras. Šįkart nuvažiavome į „Norfos bazę“, kuri yra Savanorių pr. gale, kitaip tariant, miesto pakraštyje, pramoniniame rajone, netoli Žemųjų Panerių.

Užsukome į keletą parduotuvių (o parduotuvių ten yra nemažai), vaikai išalko, tad dar nusprendėme ir picą suvalgyti. Užtrukome kiek ilgiau nei pusantros valandos. Pasirodė keista, kad automobilių stovėjimo aikštelės pilnos, teko keletą ratų apsukti, kol vietą radome, o parduotuvės visiškai tuščios. Pasidarė aišku – beveik visos automobilio stovėjimo vietos užimtos darbuotojų. O kad parduotuvės beveik tuščios, tai dabar jau ir manęs nebestebina. Tiesą sakant, nemanau, kad į „Norfą“ dar kada važiuosiu.

Visų pirma – mokamas tualetas. Kad galėtum nueiti į tualetą, turi turėti centų (aparate galima sumokėti tik grynaisiais, grąžos neduoda). Tiek jau to – susimoki tuos 20 centų, o, pasirodo, tualetai ne tik baisūs, bet dar ir tualetinio popieriaus nėra. Automobilio stovėjimas, pasirodo, irgi mokamas, nors aplink parduotuvę visur nemokama (nemokamos yra tik 1,5 val.). Beje, kas mokės už stovėjimą miesto pakraštyje, kažkokiame užkampyje? Net gyvenamųjų namų aplink „Norfos bazę“ nėra, tad ačiū „Norfai“ už eilinį pirkėjo kvailinimą vidury baltos dienos.

Norėčiau įspėti visus – jei ketinsite aplankyti naująją „Pepco“ parduotuvę, turėkite omenyje, kad nuėjimas į „Norfą“ apsipirkti jums gali pabranginti apsipirkimą.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.


Komentuoja „Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryliškis

Stovėjimas, kuris po kurio laiko tampa mokamas, yra įvestas beveik visur, todėl nereikėtų tuo stebėtis. Taip pat, kadangi kartais suvažiuoja daug pirkėjų, tos aikštelės gali būti užimtos, todėl ir gali būti sunkiau rasti vietą. Tai vyksta ne tik prie šio prekybos centro, bet ir kitur. O pasakymas, kad darbuotojai užima vietas, neatitinka tikrovės. Tiek darbuotojų nėra nei „Norfoje“, nei kitur, kad užimtų visą aikštelę.

Dėl svarbiausio klausimo apie tualetus, turiu pasakyti, kad buvome priversti tai padaryti. Anksčiau tualetas buvo nemokamas ir dažnai nukentėdavome, kadangi pasitaikydavo žmonių, kurie piktybiškai laužydavo daiktus, palikdavo didžiulę netvarką ir tik dėl to įvedėme mokamą sistemą, o ne dėl kokių nors pasipelnymų. Deja, yra netvarkingų asmenų, kurie niokoja tualetus. Ši problema buvo pastebėta ne tik „Norfos bazėje“, bet ir kitose mūsų parduotuvėse. Ten irgi buvome priversti imtis tokių priemonių.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.