Tai buvo vienintelė didesnė aikštelė senamiestyje ir jos nebeliko. Meras turėtų pagrindinėje gatvėje nuo bačkos aiškinti, kas vyksta, nes kiemuose jau statomos barikados, viskas išparduota. Kažkas turi pasiaiškinti. Taip pat buvo išvyta ir daugiau žmonių.

Taigi... Šį kartą apie Klaipėdą. Apie senamiestį. Vietiniams uostamiesčio gyventojams jau senokai žinoma, kad važiuoti automobiliu pagrindine senamiesčio Tiltų g. negalima. Net joje gyvenantiems ir kad prieš kelerius metus „nuostabioji“, užsisėdėjusi liberalų valdžia apmokestino stovėjimą mieste ir kad dirbantiems senamiestyje, centre privalu pirkti metinius parkavimo leidimus arba tiesiog dirbant 8-9 val. mokėti už kiekvieną valandą (taip buvo pasakyta savivaldybėje).

Maža to, neseniai įvyko mero rinkimai. Matyt, balsavusieji už tą patį merą tikėjosi darbų tęstinumo. IR, O TAIP! Darbai tęsiami. Tęsiamas senamiesčio marinimas. Pagalvokime – įvažiuoti negalima, automobilio statymas brangus... Taigi... reikia tęsti, kas pradėta. Kitas žingsnis išparduoti kiemus, stovėjimo aikšteles. Kaip grybai po lietaus dygsta užrašai ant sienų PRIVATI VALDA. Net ir apsukus 10 ratų, susimokėjus už stovėjimą, nėra kur stovėti.

Kiemuose ir aikštelėse stovi šluotomis apsiginklavę mėlynanosiai, kurie vaiko visus atvažiuojančius, grasina policija ir kelia triukšmą. Taigi, atviras klausimas merui. Kada jūsų apetitas bus patenkintas ir kiek dar ketinate žlugdyti senamiestį? Kur statyti automobilius? Visur draudžiantys ženklai, o kur galima, siauros gatvelės užkištos. Man labai gaila tų, kurie už jus balsavo, nes jie netenka savo miesto. Nenustebčiau, kad tuoj prie dar kelių likusių įvažiavimų atsiras užkardai su budelėse stovinčiais pakalikais, vaikančiais bet kokią mašiną, o įėjimas bus apmokestintas.

Pilnas senamiestis tuščių patalpų, verslas bėga griūdamas. Kas jums davė teisę parduoti daugiabučių kiemus į privačias rankas, kai senamiestis priklauso visiems miestiečiams ir būti jame yra viešasis interesas?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spausk