Aš ir pats tiesiogiai ieškojau per norvegiškus puslapius panašių darbo skelbimų, bet neradau nei drabužių, nei elektronikos sandėliuose. Tiesiog nieko panašaus nebuvo, todėl nusprendžiau jiems parašyti. Nusiuntėme savo CV, gavome pasiūlymus, labiausiai domino drabužių sandėliuose.

Uždaviau dominančius klausimus, atrodė, kad bendrauja gerai, bet kai paprašiau atsiųsti norvegiškos įmonės pavadinimą, kur tektų dirbti Norvegijoje, jie į tokį klausimą atsakė, kad kai pasirašysiu sutartį, tada gausiu visus rekvizitus. Atsiuntė man jie sutartį, perskaičiau, daviau tėvams susipažinti, juk vyresni žmonės tikrai daugiau visko matę ir jiems nepatiko ta sutartis, todėl jos nepasirašiau. Aišku, sutartyje nurodyta ir Olandija, ir Norvegija, tiesiog pasirodė labai paini.

Dar paprašė 90 eurų užstato, nes kitaip niekas nepradės daryti, bet, kaip supratau, parašytoje sutartyje trys darbo pasiūlymai Olandijoje ir Norvegijoje, nors aš jiems rašiau, kad domina tik Norvegijoje. Supratau, kad pasirašius jie gali tau rasti darbą ne ten, kur tu nori ir tau atsisakius to pasiūlymo, jie pasilieka tuos 90 eurų arba dar parašyta, kad nuvažiavus, įdarbinimas užtrunka iki trijų savaičių. Vadinasi, tas tris savaites prabūni, baigiasi pinigai nuomai, važiuoji namo ir jie vėl pasilieka 90 eurų.

Manau, ieškoti darbo per tarpininkus yra nesąmonė ir įspėju kitus to nedaryti.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.