Būna taip, jog atvažiuoja jaunuoliai iš savo miestelių ir kaimų, dirba už 600 eurų, gyvena bendrabutyje, o savo gimtinėje sako, jog uždirba daugiau nei tūkstantį, nes gėda pripažinti, jog dirba neprestižinį darbą už maža algą (o kito darbo nerasi, nes nėra pažinčių ar ypatingų gabumų). Taip, brangieji, Vilniuje algos ne tokios pasakiškos, kaip teigia jaunuoliai iš kaimų arba kai kurie internetiniai komentatoriai.

Tūkstantį ar daugiau uždirba gal 20 proc. vilniečių. Būna ir taip, kad DELFI komentaruose galima rasti nuomonių, kuriose teigiama, jog Vilniuje gyvena vien turčiai, parduotuvės pilnos žmonių, visi su pilnais krepšeliais, kad prie parduotuvių nėra kur pasistatyti automobilių ar kad visi studentai dabar vairuoja prabangias mašinas, o prie mokymo įstaigų pilnos aikštelės mašinų. Pirma, taip, parduotuvėse pilną žmonių, ypač po 17 valandos, kai žmonės baigia darbus. Dar būna pilną žmonių savaitgaliais, nes žmonėms nėra laiko po darbo eiti pirkti, pvz., rūbų arba avalynės. Taigi, žmonių ir bus pilna, kaip čia nesuprasti?

Ne, daugumai reikia viska hiperbolizuoti ir išsakyti savo nesąmones.

Antra, nėra kur pastatyti automobilių, nes aikštelės mažos, prie didžiųjų parduotuvių gali tilpti daugiausia 400 automobilių. Iš išorės, atrodo, kad jų daug, bet daugumai automobilių daugiau nei 20 metų. Trečia, taip, kai kurie studentai važinėja su automobiliais, kurie yra pirkti už tėvų pinigus arba yra užsidirbti užsienyje, bet vėlgi, kažkodėl kai kurie mano, jog jeigu prie universiteto stovi 15 mašinų, tai visi studentai važinėja su automobiliais. Man atrodo, kad toks žmonių mąstymas yra nenormalus

Nepamirškime, Vilniuje gyvena daugiau nei pusė milijono žmonių, pora šimtų automobilių dar nieko nesako ir jeigu pamatėte kažkur porą prabangių visureigių, tai dar nieko nesako, kad čia gyvena turtuoliai. Reikia pakeisti savo seną mąstymą ir nereikia hiperbolizuoti, nes tai nesveika.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.