Kas lankytojus džiugina, ko gero, visi žinome: ramybė, žemyninei Lietuvai nebūdinga gamta, tyras ir saulėtas (dažniau nei kitur) oras... O štai piktina – dažniausiai – žmogaus veiklai priskirtini dalykai: prastas aptarnavimas, „išpūstos kainos“, nekokybiškas maistas ar... pramogų stygius.

Tuo pačiu turiu priminti esamiems ir būsimiems svečiams, kad ir Kuršių nerijoje veikia banalūs rinkos (paklausos-pasiūlos) dėsniai, o aptarnavimo sferoje dirba ne ateiviai iš kitų planetų, o geriausiu(?) atveju atvykėliai iš kitų Lietuvos mietų ir miestelių...

Gurmanus, klubinės kultūros ar ekstremalaus sporto aistruolius Neringa gali nuvilti (nors nebūtinai); čia akies nenudžiugins ir ypatingos kasmetinės naujovės. Kodėl? Todėl, kad Neringa jau seniai atsisakė „sportinio intereso“ varžytis su Palanga ar Druskininkais pramogų ir paslaugų gausa, atrakcijomis ir triukšmingais reginiais. Neieškokite čia pigaus blizgesio.

Juk miesto (primenu – tai ir Nacionalinis parkas) raidos koncepcija – saugoti krašto unikalumą, todėl kai kam atrodo, kad „nėra jokios koncepcijos“...

Negaliu atsidžiaugti tuo „koncepcijos nebuvimu“, o, štai atvykstančių žmonių srautai kiek liūdina. Kas, jei ne jie, lemia kainas, atsainoką aptarnavimą, pasitaikantį vienokių ar kitokių prekių trūkumą, o kartais ir išsvajotos ramybės stygių...

Bet kuriuo atveju – myliu šį kraštą, džiaugiuosi, kad jis atlaidus, o kartais net abejingas kapitalistinio pasaulio pretenzijoms ir vertinimo kriterijams. Prisiekiu: pagrindinis Kuršių nerijos privalumas yra tai, kad ji yra tokia neskubanti ir svajinga, tartum įklimpusi laike.

DELFI skaitytojai, pasidalinkite savo įžvalgomis apie lietuviškus kurortus ir jų teikiamas paslaugas. Ką manote apie Nidą, Šventąją ar Palangą? Kur norėtumėte sugrįžti, o ko – neberekomenduotumėte? Galbūt jums teko patirti, kad sumokėta kaina neatitiko kokybės?

Dalinkitės savo įspūdžiais el. p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Atostogos Lietuvoje“ arba spauskite apačioje pilką mygtuką.