Nieko nelaukusi paėmiau savo vaiką ir skubėjome į mūsų miestelio priimamąjį, kad mums suteiktų pirmąją pagalbą. Noriu pabrėžti, jog važiuodama dar paskambinau pagalbos skambučiu 033 ir papasakojau visą situaciją, tikėjausi, kad kai atvažiuosime, jau bus pasiruošę mus priimti.

Nuvykome... Paėmusi vaiką kuo greičiau nešiau ji į priėmimo skyrių. Ten, pamatę mano vaiką, pasakė, kad vežčiau ji į Santaros klinikas, nes jų skyriuje nėra tokių daktarų, kurie galėtų apžiūrėti mano vaiką ir jie niekuo negali padėti! Mes jau su tuo susiduriame antrą kartą, kada išgirstame būtent žodžius „NEGALIME PADĖTI“. Nuo mano pirmo skambučio, kai buvome pakeliui į priimamąjį, sulaukėme pagalbos lygiai po vienos valandos, kada pati būdama prie jų priimamojo durų išsikviečiau greitąją pagalbą. Valio! Pagaliau važiuojame į Santaros klinikas su greitąja pagalba, nes su mašina būtume po 4 valandų dėl spūsčių kelyje!

Per tą laiką tokiam mažam vaikui būtų kas nors atsitikę? Juk tai veidas, o ne ranka ar koja, o jeigu mano vaikas nuo alerginės reakcijos būtų uždusęs, kas tada būtų kaltas? Ogi niekas! Medikai sau kaltės neprisiimtų dėl to, kad daktarai, kurie turi būti priimamajame ir suteikti pirmąją pagalbą, atostogauja! Valio, galiu tik pasveikinti, kad jie nemato mūsų vaikų vasaros metu, o mato tik pelną, kurį miestui neša turistai!

Mes kiekvienas galime pelnytis, bet pirma pagalvokite apie mūsų mažuosius, kuriems bet kada reikia pirmosios medicinos pagalbos!

Ką mums, paprastiems žmonėms, daryti, kur kreiptis, kai per daktarų aplaidumą ir neprofesionalumą nukenčia maži vaikai, aš jau nekalbu apie suaugusius žmones, o kalbų tik apie vaikučius, kuriems bet kada gali būti reikalinga medicinos pagalba? Juk iki nelaimės tik vienas žingsnis.

Taip, jie man liepė vykti kuo greičiau į Santaros klinikas su savo transporto priemone, bet sekmadienio vakarą spūstys yra labai didelės ir jei mano vaikas būtų pradėjęs dusti, ką man tada reikėtų daryti?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.