Galbūt ir per brangu, tai tik kur kas įdomiau tai, kad Lietuvoje mažėja skurdas, o jeigu manote kitaip, tai yra tik pasakos. Žodžiu, viskas yra gerai, bet jeigu pažiūrėtume į emigracijos mastus, tai žmonės vis dar išvažiuoja. Tai galima patikrinti oficialiajame Lietuvos statistikos portale, per šiuos metus Lietuva neteko daugiau negu 2 tūkst. žmonių.

Apie kokį skurdo mažėjimą mes galime kalbėti, jeigu Lietuvos minimali alga yra trečia nuo galo ES? Štai yra oficialus Europos Sąjungos portalas, kur rašoma minimalios algos statistika nuo pat 2008 iki 2018 metų. Taigi, nuo 2008 m. iki dabartiniu laiku minimalios algos santykis liko toks pats, mes, kaip buvome antri-treti nuo galo, taip liko ir dabar. Tik 2008 metais mūsų buvo 3 milijonai, o dabar beveik 2,8 mln. Pagal pajamų nelygybę mes irgi treti nuo galo, duomenys yra 2016 m., bet nemanau, kad nuo tų laikų kažkas pasikeitė. Informacija yra lengva pasiekiama ir duomenis pateikia oficialus Europos Sąjungos portalas. Ten galima rasti daug įvairios informacijos (kurios, kaip manau, ieško tik studentai savo kursiniams darbams arba pora žmonių Lietuvoje, kuriems įdomu tikrinti informaciją).

Norėjau pakalbėti apie pensijas, bet... Ir patys žinote, kad jos yra mažiausios ES. Jeigu taip gerai, visi uždirba tūkstančius, tai kodėl mūsų pensininkai negali gauti normalios europinės pensijos?

P. S. Dar domina, ar ras kaltų dėl pažintinio tako, kuriame, galimai, buvo pavogta keleta tūkstančių Europos pinigų? Aišku, kad Lietuvoje yra didelis nepotizmas, bet jeigu bus kaip visada ir kaltų nebus, nenustebsiu... Kaip manęs nestebina ir žmonių reakciją į tą įvykį, vos 60 komentarų, būtų toks įvykis kažkur kitur, aišku, susirūpinimas būtų didesnis.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.