Kada su vaiku nusprendėme, kad vis dėlto reikia jam tiesinti dantis, pradėjau š. m. kovo mėnesį domėtis kainomis privačiose gydymo įstaigose. Kainos buvo tikrai nemažos. Pigiausi metaliniai breketai vienam žandikauliui buvo apie 350 Eur, tad nutarėme iš pradžių užsirašyti vizitui pas valstybinėje klinikoje dirbantį specialistą.

Visų pirma, užsirašėme Šeškinės poliklinikoje pas odontologą tam, kad gautume siuntimą į Žalgirio kliniką pas ortodontą (mūsų poliklinikoje tokio specialisto nėra). Žinoma, teko palaukti, nes vis dėlto eilės. Po vizito gavome siuntimą, kuris galioja 1 mėn. ir balandžio viduryje paskambinau į Žalgirio kliniką, kad užsirašyčiau pas ortodontą, bet po 30 minučių bandymo prisiskambinti, atsiliepusi registratorė pasakė, kad registruotis dabar negalima. Anot jos, reikia skambinti gegužės pradžioje tam, kad užsirašyčiau birželio mėnesiui. Ką gi, laukėme... Gegužės 1-oji – nedarbo diena, tad užsisukusi darbuose paskambinau gegužės 3-ją iš ryto ir išgirdau, kad pavėlavome, kadangi norinčiųjų patekti pas ortodontą tiek, kad pačią pirmą galimą registracijos dieną nuo ankstaus ryto ir skambinančiųjų, ir eilėje klinikoje stovinčių prie registratūros yra daugybė. Susinervinau, nes teks laukti dar mėnesį vien tam, kad bandyčiau užsirašyti...

Nutariau užrašyti vaiką privačiai pas ortodontą, bet daugelyje klinikų eilės vien konsultacijai apie 2 mėnesius. Vis dėlto užsirašėme. Pasakė, kad kaina pigiausių metalinių breketų apie 450 Eur (nuo kovo mėn. kaina pabrango 100 Eur). Pamaniau, kad tikrai per brangu, tad nutariau laukti birželio ir registruotis Žalgirio klinikoje.

Pačią pirmą birželio mėn. galimos registracijos dieną, nuo pat klinikos darbo pradžios, bandžiau skambinti, bet po 45 minučių praradau viltį ir nutariau važiuoti į klinikos registratūrą. Tuo pat metu ragelio nedėjau, nes tikėjausi, kad gal kažkas atsilieps. Atvažiavusi pamačiau, kad eilė didžiausia ir laukti tektų ilgai, o juk reikia į darbą važiuoti... Bet pasisekė ir po beveik valandos nuolatinio skambinimo atsiliepė registratorė ir pavyko registruotis pas ortodontą liepos viduryje konsultacijai (valio!), tik iki to laiko dar reiks pakartotinai keliauti į savo polikliniką siuntimo, nes senasis jau negalioja.

Liepos mėnesį užsirašėme į Šeškinės polikliniką ir gavome siuntimą. Pagaliau išmušė laimingoji diena, kada su tuo siuntimu laukė vizitas pas ortodontą. Atėjome, priėmė maloni gydytoja, kuri liepė užpildyti sutikimo gydytis anketą, apžiūrėjo ir pasakė, kad breketai kainuos apie 400 Eur vienam žandikauliui + papildomos išlaidos ir liepė pasirašyti panoraminę nuotrauką. Na, galvoju, pagaliau susitvarkysime. Grįžome į kabinetą su ta nuotrauka, o ji ir sako: „Štai jums siuntimas, su juo galite užsirašyti į bet kurią privačią kliniką kur jums patogu, nes Žalgiryje nėra vietų. Eilė jau metams į priekį.“ Pakomentavau, kad privačiai brangiau, o ji atsakė, kad gali būti. Žodžiu, buvau šokiruota! Sugaišome tiek laiko ir pinigų. Per šį laiką privačiose klinikose metaliniai breketai kai kur pabrango jau iki 500 Eur! Užsirašyti į privačią kliniką ir laukti vizito vėl apie du mėnesius.

Ar čia normalu? Ar negali Žalgirio klinikoje žmonėms iš karto registruojantis sakyti, kad breketų tektų laukti ilgiau nei metus ir gerbti svetimą laiką bei pinigus?!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.