Pirmoji „gudrybė“ yra visai nekalta, palyginus su kitomis. Kai atneša sąskaitą, nedėkite sumos, artimos sąskaitai. Pavyzdžiui, pravalgėte 21.05 euro, nepadėkite 25 eurų, nes tyčia gali vilkinti grąžos atnešimą, kad klientui nusibostų laukti ir grąžą paliktų kaip arbatpinigius.

Antroji „gudrybė“ yra jau piktybiškesnė. Kai atneša grąžą, metalinės monetos būna padėtos ant fiskalinio čekio, o popierinis pinigas „paslėptas“ po čekiu. Taip tikimasi, kad žmonės nieko nepastebės ir išeis palikę „arbatpinigius“. Visada būkite atidūs, aklai nepasitikėkite.

Trečioji gudrybė yra akivaizdi vagystė, tačiau padavėjas/-a lengvai išsisuks, jei jūs pastebėsite. Jums atneša ne jūsų sąskaitą, bet kito kliento sąskaitą, kuri gali būti šiek tiek panaši į jūsiškę, tik ten visko daugiau. Jei vis dėlto jūs tai pastebėsite, padavėjas/-a niekuo nerizikuoja. Jūsų atsiprašys ir pasakys, kad tai buvo 'klaida“, kad „žmonės kartais klysta“ ir taip toliau. Taigi jūs negalėsite apkaltinti bandymu apvogti. Beje, šis būdas yra šiuo metu „ant bangos“, todėl būkite itin akyli.

Visi šie pastebėjimai surašyti iš realių pastebėjimų, kurie yra ganėtinai dažni. Todėl noriu įspėti visus būti itin dėmesingais.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.