Brangieji jaunavedžiai, kur nusirito šis pasaulis? Rodos, kalbama apie gražiausią Jūsų gyvenimo dieną, nuotraukas, kurias su šypsena veide rodysite savo vaikams, anūkams, tačiau prašote fotografo už praktiką, kavos puodelį, kurą. O jeigu nerasite, tai ieškosite pigiausio, nes kam leisti pinigus?

Supraskite, fotografai ne tik atvyksta į Jūsų vestuves Lietuvos pakraštyje, bendrauja su Jumis, Jūsų giminėmis, draugais, visuomet šypsosi ir būna žvaliai nusiteikę. Fotografams taip pat reikia nusipirkti fotoaparatus, kurie kainuoja apie 2000+ Eur, bent kelis objektyvus 3000+ Eur, atminties kortelių (fotografuojant RAW failu) 200+ Eur, kuprines (fotoaparatui, objektyvams susidėti) ir papildomos baterijos dar 300 Eur. Yra dar daug, begalės dalykų kurių reikia norint būti geru fotografu. Nepamirškime, kad nuotraukas reikia redaguoti norint išgauti geriausią rezultatą, taigi dar priskaičiuokime darbą naktimis, dienomis, savaitėmis, mėnesiais bei programas, tokias kaip „Photoshop“, – nepigu.

Nepaisant viso to, ką išvardinau straipsnio viršuje, esate nepatenkinti. Prašote atsiųsti nuotraukas kuo greičiau, o jas gavę pykstate, kad fotografas neatsiuntė visų gerų kadrų, ir prašote atsiųsti visas, neredaguotas nuotraukas. Liūdniausia tai, jog nusisamdėte praktikantą, dirbantį už kurą ir kavos puodelį. Tuomet pykstate, jog atsiuntė prastas nuotraukas ir skleidžiate prastus atsiliepimus, o fotografas nebenori toliau mokytis ir tobulėti šioje srityje. Nepaisant to, kenčia ir kiti profesionalūs fotografai, mat jų nebesisamdo.

Ar Jūs sutiktumėte dirbti savo darbą, už kurį gaunate atlyginimą, kuriame pradirbate viršvalandžius, į kurį investuojate, dirbti už porciją ledų? Nemanau. Bėda ta, jog dauguma žmonių nesupranta, jog fotografas iš to pragyvena. Na, taip, reikia nuo kažko pradėti, bet tai neturi būti už grašius fotografuojamos vestuvės, verčiau gamta, miestas, draugai. Nekenkite žmonėms, kurie iš to gyvena.

Pamąstykite ir supraskite, kad keičiasi pasaulis, keičiasi darbai. Juk neturėdami pakankamai pinigų „Lamborgini“ automobiliui nesiskundžiate, kad Jūsų žiguliukas taip greitai nevažiuoja?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.