Mes turime viziją, kaip sustabdyti korupciją stambiu mastu, bet be Jūsų pagalbos to padaryti yra neįmanoma.

Dar 2013 m. Artūro Paulausko vadovauta darbo grupė inicijavo Organizuoto nusikalstamumo užkardymo ir kontrolės įstatymo projektą. Nors projekto labai laukė teisėsaugininkai, projektas buvo „torpeduotas“, numarintas, ir, pasibaigus kadencijai, liko gulėti Seimo stalčiuose.

Ir bandant vėl kas kelinti metai inicijuoti šį įstatymą, šis yra nuolat Seime blokuojamas. Šis įstatymas yra nepalankus Seimo nariams ir valstybės tarnautojams, ministrams, kurie sugeba stambiu mastu grobstyti Europos Sąjungos ir Lietuvos biudžeto pinigus, panaudojant įvairias ekonomines machinacijas.

Didžiausias prašymas yra Jūsų, kaip prezidento, turinčio didžiausią Lietuvos žmonių pasitikėjimą, inicijuoti tokį įstatymą, kad už mažiausią ekonominį nusikaltimą valdžios vyrų, nesvarbu kokio masto jis bebūtų, būtų konfiskuotas visas per asmens gyvenimą įgytas turtas, papildant Lietuvos biudžetą ir kad nekiltų niekam daugiau noras vogti iš ir taip mažos Lietuvos biudžeto, kuriai ir šiaip yra šiai dienai yra sunku finansiškai tvarkytis.

Dabar, gudrūs mūsų valdžios vyrai ir valstybės tarnautojai sugeba iš biudžeto arba iš Europos Sąjungos pinigų pasisavinti milijonines sumas, pasistatyti namus už kelis milijonus, o po to papuolę į teisėsaugos rankas būna nubausti maždaug 5-eriems metams kalėjimo, 100 000 Eur bauda, ir atsėdėję dvejus metus, vietoje penkių, toliau lieka milijonieriais.

O išleidus turto konfiskacijos įstatymą, praturtėtų biudžetas ir nekiltų noras „specialistams“ vogti.

Svarbiausia, kad Jūsų inicijuotas įstatymas būtų priimtas, bet kokiu atveju, nors ir nepatiktų tai Seimo nariams ir valstybės tarnautojams, ir kad niekas be jokių išimčių negalėtų šio įstatymo redaguoti poįstatyminiais aktais savo naudai, taip, kaip Lietuvoje yra įprasta praktika.

Ką galvoja Lietuvos tauta? Gal mes siūlome per skaudžiai bausti mūsų išrinktuosius?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.