Atrodo, kad jau gana daug laiko praėjo, kai Lietuva buvo apimta psichinės epidemijos, kai daug kam vaidenosi raganų ir velnių daromos eibės, kai ne vieną dešimtį būk tai apsėstųjų sudeginome. Atrodytų, panašūs kliedėjimai švietimo sistemos turėtų būti išgyvendinti visam laikui. Bet ne. Vyksta kažkas panašaus, kaip susirgimų tymais paūmėjimas tarp rečiau paskiepytų. Susidaro vaizdas, kad kažkas kursto fanatizmo laužą, kad jis visai neišblėstų. Ir patenka naivieji į pasivadinusių aiškiaregiais, talismanų gamintojų ir kitokių rankas. Kur tie centrai? Jeigu namuose senelis aiškina, kad žydus reikėjo šaudyti, nes juk jie nukryžiavo mūsų Viešpatį, jis prisideda prie fanatizmo palaikymo. Bet ar kažkiek neprisideda prie to mūsų mokytojai? Negi tik šeima ir internetas? Kai kas, matyt, tik ir laukia tos dienos, kai mokytojo darbą pradėsime laikyti prestižiniu. Kada? Kai tokių galvose padaugės pramanų ir kliedėjimų.

Parodyk atsitiktiniam žmogui kažkieno veido nuotrauką ir paprašyk ką nors apie tą žmogų pasakyti. Išgirsi apie nuotraukos savininko nuotaiką, amžių, bet dažnas būtinai pabrėš, kad va, yra žmonių, kurie gali pasakyti, gyvas jis dar ar miręs. Kokiomis aplinkybėmis mirė. Kas tokiems aiškiaregiams apie buvusius įvykus praneša: bobutės vėlė, angelas ar nelabasis? Ar ne mokytojo pareiga pasakyti, kad tokius aiškiaregius galima pamatyti tik filmuose. Kokia parama būtų policijai, vieną tokį rajone turėti, jei iš tikrųjų tokių būtų. Kas užsakė mūsų televizijai piršti niekalą „Aiškiaregių mūšis“ kaip tikrą dalyką?

Internetas. Naujai pasirodantys centrai tai geriau matyti. Gal kas jau panoro susisiekti su moteriške, kuri tiesiogiai bendrauja su Kristumi, esančiu dabar ar Sirijaus planetoje, ar Sirijaus žvaigždyne? Žmonės dar neįpratę sutikti tiek daug melo, netikrų žinių, sukonstruotų tam, kad patrauktų į klystkelius, kad būtų patrauklūs filmai su siaubo elementais. Teks priprasti ir išmokti įgyti atsparumą.

Užkimba šiandien žmonės ant žodžio „rezonansas“, mat žino, kad magnetinis branduolių rezonansas - tai galingas tyrimo metodas, leidžiąs daug ką pamatyti organizme. Apsukrieji, sakydami „biorezonansas“, gerai nusitaikė, sugundo praverti pinigines.

Nusišnekėjo iki galimybės su elektros srovėmis apsivalyti nuo mikroorganizmų. Kai kils toks noras, tereikia nusipirkti brangesnį aparatuką, kad šis parinktų tokį srovės dažnį, į kurį rezonuotų duoto žmogaus tie smulkieji sutvėrimai. Kaip čia išeina? Stafilokokai, įsitaisę Petro plaučiuose yra kitokie, negu stafilokokai, įsitaisę Jono plaučiuose? Todėl jiems reikia kitokių elektros srovių? Niekur literatūroje neradau patvirtinimo, kad taip būtų. Tik suprantu, kad mikroorganizmai, tupėdami pas jus, mažiausia ko bijo, tai elektros srovių. Srovės teka per jūsų nervų sistemą, kraują, raumenis, tai jums srovių labiausiai reikia saugotis, kad neperdozuotumėte.

O dabar pirkite, ką siūlo, jei apėmė toks noras, nepagailėkite tų 1000 eurų ir eksperimentuokite, gal aptiksite ką nors svarbaus...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.