Skaičiau apie nelygybę, skurdą mūsų šalyje, apie pensininkų bėdas, jaunų tėvelių rūpesčius, apie valdžios vyrus ir moteris, kurie nesugeba priimti tinkamų sprendimų laiku. Taip pat apie laiku nesumokamus, slepiamus mokesčius, apie trumparegius verslininkus, ar dar verta man tęsti ir vardinti tuos „kirminus“?

Negana to, paviršiuje tų „supuvusių konservų“ lyg gražūs drebučiai buvo visa ta politinė pantomima, visokių prezidentų rinkimai ir delegatų siuntimas į parlamentą! Labai buvo gėda ir labai nemalonu skaityti prognozes, kad ateityje Lietuvos laukia dezintegracija – nesistebiu šia prognoze, o kas gi daugiau lauks sveiko žmogaus suvalgius pašvinkusių konservų?

Suprantu, nors ir esu lietuvaitė, nors ir negyvenu šioje šalyje, kad as tapau „vilke“ – būsiu sanitare kaip tas vilkas, gyvenantis miške, kuris suvalgo liekanas, parazitus, paliegusius. Jei jau teks ir, manau, teks, mums visiems paragauti tų „konservų su kirminais“ – tai sutikite su manimi, jūs irgi busite „vilkas ar vilkė “, ar ne? Ir jei mes jau visi esame „vilkų gauja“, išsimėčiusi po Europą ar Ameriką, tai ar norėtumėte susipažinti su vilkų gaujos psichologija ir jos elgesiu? Juk pravers, nes jau ir dabar apie mus sako, kad esame kaip vilkų gauja, kadangi vienas kitą ėdame.

Norėčiau pataisyti, kad vilkai vienas kito neėda, o lietuvis lietuvį gal ir „ėda“, bet tik ne vilkai. Vilkai išvaro iš gaujos kitus vilkus – mūsų kultūroje tai vadinama emigracija, ar ne? Mes neišvarome nieko – jie patys emigravo, ar ne taip?

Kiekviena vilkų gauja, turi savo alfa vilką – ar Lietuvoje jūs galėtumėte rasti tokį lyderį, kuris groja pirmu smuiku jau ilgą laiką? Jei taip, tai žinokite, kad gaujoje kiekvienam alfa vilkui yra alfa patelė, ar mes galėtume rasti ir mūsų šalyje tokią patelę, kuri grojo duetu su tuo, kuris griežia pirmuoju smuiku? Matote, jei vilkų bandoje alfa patelė susilaukia palikuonių, net ir kitos patelės pradeda gaminti pieną tai patelei, kad padėtų maitinti vilkiukus, nors jos ir pačios nėra nėščios! Ar galime mes irgi rasti Lietuvoje gaują lojalių vilkių, įvairių patarėjų ir partijų formose?

Iš šono pažiūrėjus, mūsų visuomenės elgesys nelabai ir skiriasi nuo vilkų gaujos. Tik bėda yra ta, kad vadinamoji vilkų gauja gyvena sėkmingoje aplinkoje, tarkime, miške, o mūsų šalis ir jos paprasti gyventojai kažkodėl vaikštome su priklijuotomis nevykėlio etiketėmis, ar ne?

Tai tik įmanoma esant tokiai situacijai, kada visuomenė sunkiai serga, nes serga jos vedliai, vadovai – „smuiku griežiantys solo partiją“. Sveikoje gaujoje, turiu omeny vilkų, o ne Lietuvos visuomenėje, pirmoje vietoje eina seni vilkai ir vilkės. Seni eina pirmoje vietoje, nes jie užduoda tempą, greitį, kokiu greičiu vilkų banda eis per mišką. Jei seni vilkai pavargsta – banda sustoja ir laukia. Na, o jei užpuola juos priešai ir ligos – vilkų banda aukoja senuosius pirmiausia – atsikrato jų vardan vilkiukų. Supraskite, juk maži vilkiukai negali būti pirmi eilėje prieš priešus, šaltą šiaurės vėją, skurdą ar ligas – ar gali? Tik mūsų visuomenėje vaikai yra įmetami į šulinius, juk tėvai nešoka pirmi? Tik mūsų visuomenėje prezidentai ir tautos pranašai yra pirmi siekti rentos, apsaugos, atlyginimų, kada vaikai yra ištremti į anglijas, ar tai ne tiesa? Tik mūsų visuomenėje politikai ir verslininkai pirmi prie biudžeto lėšų, fondų pinigų – kaip tie vilkai, draskantys gaišeną!
Normalioje visuomenėje seni žmonės eina pirmi - kaip ir vilkų gaujoje. Taip yra todėl, kad net jauni žmonės žinotų, jog kai jie sulauks senyvo amžiaus – niekas per galvas jiems nelips, nes bus alfa patinas, kuris prižiūrės tvarką Lietuvoje.

Nenoriu dabar leistis į ligų nustatymus, sakyti, kad mūsų valdžia yra pati blogiausia – dabar svarbu nuimti neigiamas etiketes nuo Lietuvos ir nuo jos žmonių, ir kartu nuo savęs . Aš esu tikrai nedegradavusi, ir tikrai neleisiu nei savęs, nei kitų vadinti, nei prognozuoti to, kad mes esame dezintegruota visuomenė, kuri gyvena toliau skęstančioje šalyje.

Antroje vilkų gaujos eilėje eina stiprūs vilkai tam, kad sugebėtų apginti kitus. Visuomenėje jais galėtų būti vadinami samdomi darbuotojai. Jokių „bet, o, tačiau": pirmoje vietoje – pensininkai, antroje vietoje – samdomi darbuotojai. Vilkams jokių švenčių nereikia – kaip ir darbuotojams – tik darbo. Jų pareiga yra dirbti ir mokėti mokesčius – o juos turi ginti valstybė, bet ar ji tai daro? Ką gi tas darbo kodeksas gina – darbuotoją ar verslininkus? Ko tada stebėtis mūsų valstybės sistema?!

Trečioje vietoje vilkų gaujoje eina vilkiukai, apsupti už nugaros kitais stipriais gaujos nariais tam, kad nelaimės atveju tiek iš priekio, tiek iš nugaros jie jaustųsi saugūs ir ramūs! Kas ten per cirkas mūsų visuomenėje, kada kažkoks pajacas politikas "padaro" vaiką žuvų pardavėjai ir dar gąsdina, grasina ir dalinai žaloja jaunąją kartą? Kas ten per nesąmonės, kada visa visuomenė turi valgyti kažkokius galimai užterštus koldūnus, kuriuos to pajaco įmonė gamina ir šeria tautą? Jei vilkai rūpinasi vilkiukais, kuo rūpinasi šalies lyderiai – menama moline liberalų armija, išrikiuota „prikazams“?

Tik ketvirtoje vietoje eina lyderiai: alfa vilkas, kuris žiūri, kaip eina gauja, ir prižiūri tvarką, saugo, kad jos neužpultų! Tai čia toks vilkų lyderis, o kas mūsų visuomenėje pirmas? Tikrai yra apgailėtina, ir gėda, ir negera matant Lietuvos padėtį!

Taip kad man viskas aišku, kaip ir kas turi būti visuomenėje. Prašau, semkitės įkvėpimo iš į vilkų gaujos ir Lietuvoje taps labai gera visiems gyventi, nes dabar yra absurdas – tiek žmonių išvaryti iš šalies, kuriuos kamuoja skolos ir kiti negerumai.

Man nereikia jokių postų – prašau, tegul Nausėda ne važinėja po bažnyčias ir mažiau klauso senos močiutės patarimų ar skambina varpais, tegul jis pasidomi, kaip gamtoje veikia vilkai. Nors naujam prezidentui buvo sudėti dideli stikliniai langai namuose, kad jis geriau matytų Lietuvos bėdas, dabar pats metas atsiraitoti rankoves ir pademonstruoti sugebėjimus, kaip tinkamai valdyti Lietuvą.

Nejaugi mes kvailesni nei vilkai? Aš tikrai ne, o jūs?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.