Iškyla labai daug klausimų kodėl? Kodėl Lietuvos statybininkų asociacija taip karštligiškai nori prisiimti valstybinių institucijų privilegijas? Kodėl statybininkų kortelės vietoj patentų? Kodėl ne Uždarosios akcinės bendrovės ar Mažosios bendrijos vietoj patentų statybos veiklai užsiimti? Anksčiau buvau įsitikinęs, jog asociacijos rūpinasi savo asociacijos narių interesų atstovavimu, o ne rinkos reguliavimu. Problema, kaip suprantu, yra patentininkai, kurie užsiima statybos darbais, tai kodėl Aplinkos ministerija nesiima iniciatyvos uždrausti patentus, o įstatymų leidėjai neįpareigoja kiekvieną norintį užsiimti statybos verslu tai daryti atsidarius juridinį vienetą, paliekant išlygą, jog namą ūkiniu būdu galėtų pasistatyti tik VGTU, KTU ar Statybos kolegijų Statybos fakultetų diplomuoti absolventai.

Nesuprantu, kodėl VGTU ar, tarkime, KTU statybos fakultetų diplomuoti absolventai patys sau negali pasistatyti namo ūkiniu būdu. Kam jiems dar papildomai išsiimti kažkokias statybininkų korteles? Negi statybos fakulteto užbaigimo diplomas yra prastesnis nei būsima statybininko kortelė? Jeigu tokios kortelės ir atsirastų, visi Statybos fakultetų absolventai, panorėję tokią kortelę gauti, ją gautų be jokių egzaminų. Jie visus egzaminus jau yra išlaikę ir yra diplomuoti. Nelabai suprantu, kur yra blogybė, jog žmogus, turintis statybinį išsilavinimą ir išmanantis, kaip pasistatyti namą, tą padarys pats. Visi šie žmonės sudarė, sudaro ir ateityje sudarys visų statybinių įmonių pagrindą, tai ką, be statybininko kortelės jie nesugebės patys sau pasistatyti namo?

Betrūksta, kad Lietuvos statybininkų asociacija turėtų teisę atimti iš manęs diplomą, jeigu neišlaikiau asociacijos egzaminų statybininko kortelei gauti.

Aplinkos ministerija turėtų dėti visas pastangas ir neleisti tokių dalykų, kad asociacijos priiminėtų sprendimus, kam būti, o kam ne statybininku Lietuvoje.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.